Ι.Μ. ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Με την ευκαιρία της 159ης επετείου της Ενώσεως της Επτανήσου με της μητρός Ελλάδος, εψάλη το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου 2023 στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Λευκάδος επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου υπό των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκάδος.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας, πρ. Βουλευτής Λευκάδας και Διοικητής του Ο.Γ.Α., Δρ. Ξενοφών Βεργίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, η υποψήφια Βουλευτής ΝΔ κα Γεωργία Αυγερινού, ο υποψήφιος Βουλευτής Λευκάδας ΝΔ κ. Αθανάσιος Καββαδάς , ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ κ. Βασίλειος Παπαχρήστος , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντώνης Δουβίτσας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Προέδρου της ΕΑΑΣ Λευκάδας και του Προέδρου της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.

Tον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Χαρά Τυπάλδου, φιλόλογος.

Στην συνέχεια εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση όπισθεν του Ιερού Ναού στα μνημεία του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, του Πρόξενου Πέτρου Σταύρου και της συζύγου του Πηνελόπης καθώς και των κτητόρων του εν λόγω Ιερού Ναού Σπυρίδωνος και Μαρίας Σταύρου.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεώς μας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.