Δοξολογία για την αποφοίτηση της τάξης του 12ου έτους (τρίτης Λυκείου) του ελληνορθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Ανδρέου, στην Πέρθη, τέλεσε την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος.

Η Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Northbridge, παρουσία όλων των μαθητών του 12ου έτους του Κολλεγίου, καθώς επίσης των οικογενειών τους, άλλων μαθητών και του προσωπικού του σχολείου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε στους μαθητές την πατρική ευλογία και τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Επιπλέον, έδωσε στα παιδιά πρακτικές και πνευματικές συμβουλές, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είμαι σίγουρος πως πολλοί από εσάς θα αναλάβετε ηγετικές θέσεις στο μέλλον. Και, αν θυμάστε να συμπεριφέρεστε σε όλους με αξιοπρέπεια, τότε δεν μπορεί ποτέ να κάνετε λάθος. Κάθε άνθρωπος είναι δημιούργημα του Θεού και πρέπει να δείχνουμε σεβασμό, κατανόηση και αγάπη σε όλα τα ανθρώπινα όντα που αποτελούν την κορυφή της Δημιουργίας του Θεού. Μόλις μάθουμε ως κοινωνία να κάνουμε αυτό, τότε δεν αφήνουμε περιθώρια για εκμετάλλευση, υποταγή και διακρίσεις».

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τη Διευθύντρια του Κολλεγίου, κ. Dawn Clements, για την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη χρονιά της, ως Διευθύντριας, στο σχολείο. Επαίνεσε δε το χριστιανικό ήθος με το οποίο επιτέλεσε η κ. Clements τον ρόλο της.

Μετά τη Δοξολογία, παρατέθηκε επίσημο δείπνο αποφοίτησης στο ιστορικό γήπεδο κρίκετ WACA στο East Perth.

Υπενθυμίζεται ότι το Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέου ιδρύθηκε το έτος 1991, από την Ελληνική Κοινότητα Δυτικής Αυστραλίας, και είναι το μοναδικό Ελληνορθόδοξο Σχολείο στη συγκεκριμένη Πολιτεία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.