Αναφέρει η Μητρόπολη:

Το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την επίσημη Δοξολογία για την επέτειο του “ΟΧΙ”, στο Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, με την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού.

Στον σύντομο λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι Παναγία μας, η Αγία Σκέπη ανά τους αιώνες φυλάττει το Έθνος μας.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις διηγήσεις του κατά σάρκα πατρός του, ο οποίος πολέμησε το 1940, όπου όλοι οι στρατιώτες αισθάνονταν την παρουσία της Κυρίας Θεοτόκου, στο μέτωπο της Αλβανίας.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους η Αγία Σκέπη να προστατεύει τον Κλήρο, τον λάο και τους άρχοντες ημών, ακόμα και αν μερίδα εξ’αυτών αποστασιοποιούνται από την Εκκλησία. Δεν έχει κανείς παρά να ανατρέξει στην ιστορία μας και θα διαπιστώσει πόσα θαύματα έχει επιτελέσει ο Τριαδικός Θεός στην πατρίδα μας.

Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κωνσταντίνο Βέργο, διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας.

Στη συνέχεια έγινε η καταθεση στεφάνων στο Ηρώον της πόλεως και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η παρέλαση.

Η Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στη Μητρόπολη Κερκύρας Η Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στη Μητρόπολη Κερκύρας Η Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στη Μητρόπολη Κερκύρας

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.