ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΟΧΙ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ & ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 28 Οκτωβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίας Σκέπης της Παναγίας Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου - Ευλογία και Δοξολογία Εθνικής Επετειου του ΟΧΙ.

Θεία Λειτουργία 28η Οκτωβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Η Εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» το 1940. Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Αγίας Σκέπης με την επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική εορτή του 1940 – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 07.30.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2022 της εορτής της Αγίας Σκέπης και την επέτειο του Όχι με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ: Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία ελήφθη κατά το έτος 1952, η εορτή της Αγίας Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου μετατέθηκε την 28η Οκτωβρίου, ώστε να εορτάζεται με την Εθνική εορτή του «ΟΧΙ». Πριν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου το 1952, η Αγία Σκέπη της Θεοτόκου εορταζόταν 1 Οκτωβρίου.

Κληρικοί 1940

Η Ελλάδα και η Εκκλησία τιμάει την επέτειο του ΟΧΙ, τον αγώνα και τις θυσίες των Ελλήνων.Όταν κηρύχτηκε ο πόλεμος στις η Ιερά Σύνοδος έστειλε στο μέτωπο εκατοντάδες κληρικούς, ενώ προετοίμαζε πνευματικά όσους αναχωρούσαν για αυτό. Η απόφαση να σταλούν κληρικοί στο μέτωπο είχε και θύματα.

Ο παπαδάσκαλος Δημήτριος Βαστάκης είναι από τους κληρικούς που κατά την περίοδο του πολέμου και της Κατοχής στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας συμμετείχε στην αντιστασιακή ομάδα «Βύρωνες». Σε ένα μπλόκο το 1942 την περιοχή συνελήφθη, βασανίστηκε απάνθρωπα και εκτελέστηκε. Λίγο πριν, οι Ιταλοί είχαν σκοτώσει τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του.

Διαβάστε αναλυτικά πόσοι και ποιοι ήταν οι κληρικοί που έδωσαν τη ζωή τους στον πόλεμο του 1940.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.