ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ : Οι φορολογικές αρχές έδωσαν πολύ περιορισμένα χρονικά περιθώρια στους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες καθώς… εξαιτίας τους εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις τους στην εφορία εμφανίζονται να χρωστάνε με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα.

Έτσι, η ανακοίνωση μιας ακόμη παράτασης είναι θέμα ημερών ή και…ωρών.

Πάντως, όσοι ιδιοκτήτες ολοκληρώσουν με επιτυχία την δήλωση των κομμένων ενοικίων στην εφορία, θα τους περιμένει διπλή επιβράβευση:

1. Θα κλειδώσουν επιστροφή φόρου η οποία θα αφαιρεθεί είτε από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων είτε και από τον ΕΝΦΙΑ (ανάλογα με τα ποσά που θα καταλογιστούν στον κάθε ιδιοκτήτη και

2. Θα τρέξει αναδρομικός έλεγχος από την ΑΑΔΕ ώστε όσοι από τους ιδιοκτήτες έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (π.χ δόσεις από ρυθμίσεις οφειλών) να πάρουν πρόσθετο bonus επιστροφής φόρου ίσης με το 25% των ποσών που έχουν πληρώσει.

Με αυτή τη δεύτερη παροχή, πολλοί ιδιοκτήτες θα βρεθούν να λαμβάνουν υπό μορφή επιστροφής φόρου ακόμη και περισσότερα χρήματα συγκριτικά με αυτά που έχασαν από το υποχρεωτικό κούρεμα των ενοικίων σε ποσοστό 40%.

Αποκαλυπτικό είναι το ακόλουθο παράδειγμα: Ιδιοκτήτης ακινήτων πλήρωνε 500 ευρώ τον μήνα στην εφορία πριν ξεσπάσει ο κορωνοϊός σε πάγια ρύθμιση 12 δόσεων.

Οι δόσεις πληρώνονταν κανονικά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακίνητο ιδιοκτησίας του, του αποφέρει ενοίκιο 300 ευρώ τον μήνα.

Ο ενοικιαστής του “κουρεύει” το ενοίκιο κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Έτσι, χάνει συνολικά 360 ευρώ τον μήνα (ή 120 ευρώ ανά μήνα).

Δηλώνοντας αυτό το ποσό στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ εξασφαλίζει:

1. Κουπόνι έκπτωσης φόρου 108 ευρώ το οποίο θα συμψηφιστεί είτε με τον φόρο εισοδήματος είτε με τον ΕΝΦΙΑ.

Το ποσό αυτό είναι το 30% του ενοικίου που κουρεύτηκε ή το 20% του ποσού του ενοικίου που καταβλήθηκε.

2. Δεύτερο κουπόνι έκπτωσης φόρου ύψους 375 ευρώ. Αντιστοιχεί στο 25% της μηνιαίας δόσης που πλήρωνε ο ιδιοκτήτης για τη ρύθμιση της εφορίας (500 επί τρεις μήνες επί 25%).

Άρα, συνολικά, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης θα λάβει έκπτωση φόρου 484 ευρώ ενώ από τα ενοίκια έχασε συνολικά 360 ευρώ. Αυτή είναι και η πιο “αισιόδοξη” περίπτωση.

ΟΑΕΔ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της έκτακτης μηνιαίας αποζημίωσης

Δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και οι οποίοι, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020, έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες.

Επίσης, δικαιούχοι είναι και όσοι απολύθηκαν από επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook και οι οποίοι, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020, έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραμείνουν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο 2020.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.