Στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών εορτάσθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου η μνήμη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, και του οποίου τμήμα ιερού λειψάνου υπάρχει στο Ναό.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, ο Θεός αγάπησε τον Όσιο Νικηφόρο, που του έδωσε την μεγάλη αυτή δοκιμασία για να τον τελειοποιήσει. Σήμερα όλοι εμείς καλούμαστε να αναμετρηθούμε ενώπιον της λέπρας του σώματος και της λέπρας της ψυχής. Και η λέπρα του σώματος στις ημέρες μας θεραπεύτηκε, το ζητούμενο είναι να βρούμε την θεραπεία για την λέπρα της ψυχής, η οποία καθημερινά αποδεικνύεται με τις κακίες, το φθόνο, τον εγωισμό. Με τις δικές μας απορρίψεις και τις δικές μας αδυναμίες. Το παράδειγμα του Οσίου Νικηφόρου μας δείχνει πως ό,τι εμείς οι άνθρωποι απορρίπτουμε δεν το απορρίπτει ο Θεός. Ο Όσιος Νικηφόρος ο λεπρός, μας διδάσκει ότι εκείνο που πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας είναι να ζητούμε πάντοτε το έλεος του Θεού, γιατί όλοι εμείς πάσχουμε από πνευματική λεπρότητα. Η λέπρα του σώματος του Οσίου Νικηφόρου τον καταξίωσε μέσα από την δυνατή πίστη του και την συνείδηση όλων ως ένα άνθρωπο καθαρό στην ψυχή.

Το παρόν στο Εκκλησίασμα έδωσαν και οι κατά σάρκα συγγενείς του Κισαμίτη Αγίου, καθώς και πλήθος πιστών που ήρθε να προσκυνήσει και τμήμα τιμίου λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στο Ναό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.