Για τις συντάξεις του ΙΚΑ, εάν υπάρξει μια ημερομηνία για όλους, η πληρωμή αναμένεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Εάν όμως γίνουν πληρωμές σε δύο δόσεις, βάσει ΑΜΚΑ τότε σε διαφορετική ημερομηνία θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι με ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9, από αυτούς των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

Για τις συντάξεις Δημοσίου, πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, με την ίδια ημερομηνία πληρωμής να είχε εφαρμοστεί και τον προηγούμενο μήνα.

Για τους συνταξιούχους ΝΑΤ πιθανότερη ημερομηνία είναι και πάλι η Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου.

Για τις συντάξεις ΟΓΑ και τις συντάξεις ΟΑΕΕ η πληρωμή αναμένεται επίσης την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, με πιθανή ημερομηνία τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (μισθωτών) αναμένεται καταβάλλουν τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Στο τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί εάν οι συντάξεις του ΙΚΑ θα καταβληθούν στους δικαιούχους την ίδια μέρα ή εάν οι πληρωμές γίνουν σε δύο δόσεις, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, πράγμα που συνέβη και τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι με βάση τον νόμο 4611/2019, ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

Για τους μισθωτούς, η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
Για τους μη μισθωτούς, η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.