Τα ποσά αφορούν σε 3.926 δικαιούχους με την μερίδα του λέοντος των εν λόγω πληρωμών ύψους 1,1 εκατ. ευρώ να είναι για επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις (μέτρο 4.1.1.& 4.1.3), του μέτρου Μ.125 &Μ.321, την καταβολή ενισχύσεων πρόωρης συνταξιοδότησης (3.674 δικαιούχοι), νιτρορύπανσης, μεταφορικών νησιών Αιγαίου, ανειλημμένες υποχρεώσεις κλπ.

Μέσα Μαΐου πρώτη εικόνα για αποζημιώσεις, πιθανή βοήθεια Ε.Ε. λόγω Γαλλίας

Ο υπουργός άφησε μόνο ένα παράθυρο για έκτακτη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ειδικό πακέτο αποζημιώσεων, καθώς, όπως όλα δείχνουν, παρόμοιο αίτημα έχουν διατυπώσει ήδη και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία (αμπέλια) που αιτείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Χωρίς ανακοινώσεις για μέτρα η πρώτη τηλεδιάσκεψη των οικονομικών επιτελών για τις αποζημιώσεις, αναβρασμός αγροτών

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξετάζει κατόπιν εντολών του πρωθυπουργού, λύσεις επιτάχυνσης των διαδικασιών για άμεση ανακούφιση των αγροτών που είδαν την φετινή παραγωγή να καταστρέφεται από τον τελευταίο παγετό (9ης και 10ης Απριλίου), στις επίμαχες αγροτικές περιοχές εντείνεται ο αναβρασμός και οι κατά τόπους αγροτικοί σύλλογοι βρίσκονται επί ποδός και προαναγγέλλουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η σύσκεψη των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών με το οικονομικό επιτελείο έγινε διαδικτυακά, όχι στο υπουργείο Οικονομικών, όπως είχε προαναγγείλει το Σάββατο ο Λιβανός και δεν έφερε μέχρι στιγμής κάποια απόφαση που να επισπεύδει την όλη διαδικασία.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός Λιβανός υποστήριξε ότι θα επιχειρήσει από κοινού με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν από παγετό την ίδια περίοδο, να εξασφαλίσουν πρόσθετα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο προσπάθησε να καταστήσει σαφές ότι οι ζημιές θα καταγραφούν άμεσα και ότι οι αποζημιώσεις θα γίνουν μέσα από το πλαίσιο του ΕΛΓΑ, με την πρώτη εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής να τοποθετείται στα μέσα του επόμενου μήνα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.