ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2018: Διαβάστε πότε καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους. Το δώρο Χριστουγέννων είναι υποχρεωτικό να καταβληθεί από τους εργοδότες μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018. Δώρο ή μέρος αυτού δικαιούνται όλοι και όλες οι εργαζόμενοι/ες που δουλεύουν ή δούλεψαν μέσα στη χρονική περίοδο από τον Μάη του 2018 έως και τον Δεκέμβρη του 2018.

Αύριο αναμένεται να πιστωθούν τα ποσά για το 2018 μιας και θα αρχίσει να καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων 2018 από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων πρέπει να γίνει έως τις 21/12.

Σε περίπτωση που το Δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία μπορούν και πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά.

Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη ή του νομίμου εκπροσώπου αυτού (για την περίπτωση εταιρείας κλπ), ενώ παράλληλα διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία τους έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση απευθείας στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στη μηνυτήρια αναφορά θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης και τα στοιχεία κατοικίας του εργοδότη, εάν αυτό είναι δυνατό, δεδομένου ότι η διαδικασία του αυτοφώρου διαρκεί 48 ώρες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.