Εάν κάποιος παραμένει ή παρέμεινε άνεργος για λιγότερο χρονικό διάστημα τότε το δώρο Χριστουγέννων που θα λάβει από τον ΟΑΕΔ υπολογίζεται ως εξής: [3 x 15,97€] x [Μήνες συνεχόμενης επιδοτούμενης ανεργίας].

Για παράδειγμα εάν κάποιος από την 1η Μαΐου του 2020 μέχρι σήμερα έμεινε άνεργος και έλαβε επίδομα ανεργίας για:

Ένα συνεχόμενο μήνα, θα λάβει δώρο Χριστουγέννων 3×15.97=47,91€
Δύο συνεχόμενους μήνες, θα λάβει δώρο Χριστουγέννων [3×15.97]x2=95,82€
Τρεις συνεχόμενους μήνες, θα λάβει δώρο Χριστουγέννων [3×15.97]x3=143,73€
Ημερομηνίες πληρωμής
Υπενθυμίζεται ότι για το 2019 το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ είχε αρχίσει να καταβάλλεται από τις αρχές του Δεκεμβρίου και πιο συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019. Το ίδιο είχε ισχύσει πέρυσι και για τα επιδόματα ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για τις ημερομηνίες που θα αρχίσει να καταβάλλει φέτος το δώρο Χριστουγέννων.

Πως υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ
Η επιδότηση του δώρο Χριστουγέννων είναι ίση με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, εφόσον κάποιος άνεργος έχει επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Σημειώνεται ότι το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 15,97€ ευρώ ενώ το μηνιαίο στα 399,25€ ευρώ.

Δηλαδή για να λάβει κάποιος ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων, θα πρέπει να λαμβάνει συνεχόμενα το επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου 2020 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ολόκληρο δώρο Χριστουγέννων νοείται το ποσό που επιδοτείται σε ένα μήνα τακτικής επιδότησης, δηλαδή κάποιος που δικαιούται ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων θα λάβει επιπλέον 399,25€ ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό του ως δώρο Χριστουγέννων.

Πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι άνεργοι με τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αναμένουν πότε θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων που τους αναλογεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.