ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Όλα τα τελευταία νέα για το δώρο Χριστουγέννων 2019, κοινωνικό μέρισμα και τα προνοιακά επιδόματα

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ : Συγκεκριμένα, τα επιδόματα θα προπληρωθούν ως εξής:

Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Πληρωμή των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων Νοεμβρίου 2019

Η πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ)

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Τα νέα δεδομένα αξιολογούνται αυτές τις ημέρες από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και αρμόδιες πηγές εξακολουθούν να εμφανίζονται ιδιαιτέρως «μετρημένες» ως προς το εύρος των έξτρα παροχών.

Το σύνθημα «πρώτα μετράμε και μετά μιλάμε» συνεχίζει να δίνει τον τόνο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους .

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Ο υφυπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης, «τρέχει» εκ νέου μια άσκηση ανώτατων οροφών δαπανών ώστε να περιοριστεί η υποεκτέλεση και οι όποιες έξτρα δαπάνες να αποδοθούν στην οικονομία, έναντι της αναγκαστικής συσσώρευσης του μαξιλαριού διαθεσίμων που θα έφερνε τυχόν διαπίστωση υπερπλεονάσματος μετά το κλείσιμο του έτους.

Επιστρέφοντας στα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού, οι φόροι, με επιμέρους αρρυθμίες σε έσοδα από ΦΠΑ και φορολογία εισοδήματος, είναι αυξημένοι κατά 50 εκατ. ευρώ στο δεκάμηνο σε σχέση με το νέο στόχο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Επιμέρους προκύπτει υστέρηση 35 εκατ. ευρώ στα έσοδα από ΦΠΑ και 21 εκατ. ευρώ από φόρο εισοδήματος ενώ οι εισπράξεις ΕΝΦΙΑ εμφανίζονται αυξημένες κατά 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο.

Στο μέτωπο των δαπανών «υπεύθυνο» για τη μισή περίπου υστέρηση είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (-811 εκατ. ευρώ οι δαπάνες στο δεκάμηνο) ενώ 269 εκατ. ευρώ λιγότερες από τις προϋπολογισμένες είναι οι δαπάνες για αγορές αγαθών και υπηρεσιών.

Ο τελικός λογαριασμός είναι πιθανό να οδηγήσει σε υπερπλεόνασμα πέραν των 436 εκατ. ευρώ που προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών για φέτος, επηρεάζοντας ανάλογα και το εύρος του υπό διανομή «κοινωνικού μερίσματος».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε την Κυριακή πως το μέρισμα θα δοθεί «σε μετρητά και στο χέρι» προαναγγέλλοντας αποφάσεις εντός της εβδομάδας ενώ τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δημιουργούν προσδοκίες για κατά τι υψηλότερες εφάπαξ παροχές μέσα στον Δεκέμβρη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.