Ένα ποσό που ανέρχεται σε 200.000 αιγυπτιακές λίρες (1 Λίρα Αιγύπτου ισούται με 0,058 Ευρώ) προσέφερε σήμερα το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας προς την Αίγυπτο στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο προσέφερε 200.000 αιγυπτιακές λίρες στο ειδικό ταμείο «Τάχια Μασρ» («Ζήτω η Αίγυπτος») που έχει οριστεί για τη συγκέντρωση χρημάτων που στηρίζει τις προσπάθειες του κράτους για την περίθαλψη των ασθενών, την αγορά ιατρικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού, και γενικότερα για τον αγώνα της Αιγύπτου εναντίον του φονικού ιού.

«Αυτή η μικρή προσφορά αγάπης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προς τον λαό της Αιγύπτου είναι μία εκδήλωση αγάπης, για να δείξουμε ότι ο αιγυπτιακός λαός είναι γενναίος, ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες», δήλωσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος.

«Για όλους τους Χριστιανούς είναι ένας Γολγοθάς που θα φέρει την Ανάσταση. Για όλη όμως την ανθρωπότητα, πρέπει να ξέρουμε ότι ο Θεός έπλασε τον πλανήτη και δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ», προσέθεσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Και ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κατέληξε: «Εύχομαι στον αγαπημένο μας Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι να τού δίδει ο Παντοδύναμος Θεός δύναμη, γιατί έχει πολλά χαρίσματα και θα βοηθήσει τον λαό του και όλους τους λαούς να ξεπεράσουν τη δυσκολία, και το απέδειξε με την βοήθεια που απέστειλε σε άλλες χώρες και κυρίως στην Ιταλία».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.