Αναδιάρθρωση του κανονισμού για τα μειονοτικά βακούφια (ευαγή ιδρύματα) προκειμένου να προχωρήσουν έπειτα από 8 χρόνια σε εκλογή των διοικητικών τους συμβουλίων ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την παρουσίαση σήμερα μεταρρυθμίσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε –εμμέσως- ότι θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος για την διενέργεια εκλογών στα μειονοτικά ιδρύματα της Τουρκίας, ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής κοινότητας μετά το 2013 που καταργήθηκαν αυθαίρετα οι εκλογικοί κανονισμοί.
«Ανασυντάσσουμε τον κανονισμό για τα βακούφια σχετικά με την σύσταση και την εκλογή των διοικητικών συμβουλίων των ιδρυμάτων των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων», είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, εξαγγέλλοντας παράλληλα μία σειρά άλλων πολιτικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων για τους πολίτες του.

«Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, ανεξαρτήτου γλώσσας, θρησκείας, φυλής, χρώματος, φύλου και πολιτικών πεποιθήσεων», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ανάμεσα στους στόχους του είναι κι η προστασία και ανάπτυξη της ελευθερίας της έκφρασης και της άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων του καθενός.
«Ενεργούμε με μια ανθρωποκεντρική αντίληψη που τους θεωρεί όλους ίσους. Διασφαλίζουμε ότι όλοι θα έχουν άδεια στις θρησκευτικές τους εορτές, υπάλληλοι και μαθητές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», ανέφερε, διακηρύσσοντας με περισσό ενθουσιασμό ότι «τo νέο σύνταγμα είναι ένα νέο, αστικό σύνταγμα και θα είναι το σύνταγμα όλων».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.