ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Το απόσταγμα της αγάπης των παιδιών και τα μηνύματα των καθηγητών στην Πύλη Τρικάλων. Όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων π. Δημήτριος Κατσαρός: Υπάρχει Ελπίδα! Σήμερα έλαβα ένα τηλεφώνημα έκπληξη... Η Κυρία Μελανία Παναγιωτίδου καθηγήτρια του Γυμνασίου Πύλης και ο Κύριος Ηλίας Οικονόμου Γυμνασιάρχης, με κάλεσαν στο Γυμνάσιο να παραλάβω εκ μέρους της Ενορίας το απόσταγμα της αγάπης των παιδιών μας για τους εμπερίστατους και ενδεείς αδελφούς μας.

Σας είμαστε ευγνώμονες Παιδιά μου!

Ο Θεός να σας Ευλογεί και να έχετε καλή πρόοδο!

απόσταγμα της αγάπης των παιδιών στην ενορία Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων

δώρα αγάπης των παιδιών στην ενορία Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων

δώρα αγάπης των παιδιών

Ενορία Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων

Η Πύλη βρίσκεται σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα και είναι χτισμένη στα όρια της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας στην είσοδο του φαραγγιού προς τα ορεινά της Πίνδου. Το χωριό κρύβεται μέσα σε πλατάνια και το διασχίζει ο Πορταϊκός (Πορτιάτης) ποταμός που χωρίζει τα δύο αντικριστά βουνά, Κόζιακα και Ίτανο.

Η ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων ανήκει διοικητικά και ποιμαντικά στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Ιδρύθηκε ως ενορία περίπου το 1866.

Ο κεντρικός Ιερός Ναός είναι του Αγίου Νικολάου, ο οποίος εγκαινιάσθηκε το 1866 και βρίσκεται στη μικρή και γραφική πλατεία «Μεσοχώρι».

Στην ενορία ανήκουν και άλλοι δύο Ιεροί Ναοί.

Το 1957 ανεγέρθηκε το κομψό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στην είσοδο της Πύλης, επί της οδού Τρικάλων – Άρτας. Χτίστηκε σε θέση παλαιότερης εκκλησίας που βρισκόταν στο μνημείο των Πεσόντων, και η οποία μνημονεύεται από τα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Το 1967 έγινε η θεμελίωση και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης Τρικάλων. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.