«Δεν μπορεί ένας παπάς να είναι ασύδοτος, επειδή στηρίζεται στο ότι δεν μπορούμε να του στερήσουμε τον μισθό και να κάνει προπαγάνδα! Δεν είναι προπαγάνδα εναντίον του κράτους ή της κυβερνήσεως ή της εκκλησίας. Είναι προπαγάνδα που βλάπτει την ανθρωπότητα».

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος μίλησαν στο ΙΟΝΙΑΝ για την απόφαση να θέσουν σε αργία 14 ιερείς στο νησί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Να σημειωθεί ότι οι ιερείς που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, έχουν προθεσμία να το πράξουν μέχρι την Πέμπτη, διαφορετικά θα τεθούν σε αργία…
«Δεν σκιάχτηκα ποτέ! Είναι πολλοί λίγοι αυτοί που αντιδρούν. Ας τους αφήσουμε μπας και συνέλθουν! Δεν λυπούνται τους ανθρώπους που πεθαίνουν; Οι αρνητές είναι σαν τους αυτόχειρες», λέει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δωδώνης στο ΙΟΝΙΑΝ.
Πιο αναλυτικά, κληθείς αρχικά να σχολιάσει τις αντιδράσεις των αρνητών, οι οποίοι πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα κατά της απόφασης του Μητροπολίτη, είπε: «Τρικάκια… Τρικ σημαίνει ψεύτικη κατάσταση. Ψεύτικες καταστάσεις αντιμετωπίζουμε πολλές φορές στη ζωή μας. Ήμουν 14 ετών κλητήρας στα γραφεία της μητροπόλεως και επομένως, έχω συνηθίσει από τέτοιες ιστορίες… Επίσης, έζησα στο Σινά, αυτό σημαίνει ότι είχα γαλουχηθεί μέσα στις δυσκολίες του Σινά, μέσα στην έρημο, 400 χιλιόμετρα από το Κάιρο και όλα αυτά ήταν πανεπιστημιακές εμπειρίες. Δεν φοβήθηκα ποτέ τίποτα και τώρα βλέπετε ότι είναι λίγοι, πάρα πολύ λίγοι (αυτοί που αντιδρούν). Θα αναρωτηθείτε γιατί οι πολλοί δεν μιλούν… Συνήθως η πλειοψηφία φαίνεται την ώρα που χρειάζεται. Δεν είναι τώρα ανάγκη! Ας τους αφήσουμε τους ανθρώπους αυτούς μπας και συνέλθουν… Αυτό είναι το θέμα! Να βάλουν μυαλό και να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν κάθε μέρα να έχουμε εκατόμβες θυμάτων, να γεμίσουν τα νοσοκομεία και να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε. Δεν λυπούνται τους ανθρώπους που πεθαίνουν; Δεν λυπούνται τον εαυτό τους; Και αυτό αμαρτία είναι, γιατί όποιος φθείρει τον εαυτό του, θα τον φθείρει ο Θεός. Όπως απαγορεύεται από τους κανόνες της εκκλησίας η αυτοκτονία. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί είναι αυτόχειρες! Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι, να πάρουμε θέσεις μήπως και τους συνετίσουμε».

Ο κ. Χρυσόστομος προτείνει για μία ακόμα φορά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους μισθοδοτούνται από το Δημόσιο και ΝΠΔΔ.
«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μία οριστική απόφαση. Να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όλους όσοι μισθοδοτούνται από το Δημόσιο ή από ΝΠΔΔ», τόνισε στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας την άποψή του για το πως θα μπορούσα να βοηθήσει το συγκεκριμένο μέτρο στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.
Πιο αναλυτικά, είπε: «Και για τις εκκλησίες έχουν ληφθεί τώρα μέτρα. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ένα οριστικό μέτρο και να ξέρει ότι δεν πρόκειται να ζημιώσει από αυτό το ΜΕΤΡΟ. Θα εκτιμηθεί περισσότερο από τον λαό. Μία και μοναδική μονοκονδυλιά: άπαντες οι μισθοδοτούμενοι από το ελληνικό δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου να είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστούν, διότι από κει και πέρα, δεν μπορεί ένας παπάς να είναι ασύδοτος, επειδή στηρίζεται στο ότι δεν μπορούμε να του στερήσουμε τον μισθό και να κάνει προπαγάνδα! Δεν είναι προπαγάνδα εναντίον του κράτους ή της κυβερνήσεως ή της εκκλησίας. Είναι προπαγάνδα που βλάπτει την ανθρωπότητα. Υπάρχουν παπάδες που ολόκληρη η οικογένειά τους νόσησε. Προ ημερών που έγινε η συνάντηση των ανεμβολίαστων, είπα σε έναν παπά: «Πριν από μερικές μέρες πέθανε ο πεθερός σου, δεν αισθάνεσαι τύψεις που δεν τον άφησες να κάνει το εμβόλιο;» Δεν μου απάντησε, όπως δεν μίλησε κανένας από τους 12 που τους είπαμε ή να εμβολιαστούν ή θα πάρουμε μέτρα. Δεν γίνεται διαφορετικά! Σε όποιον αρέσει. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ κανέναν! Μόνο το Θεό. Έχουμε τον Άγιο στο πλευρό μας και όποιος δεν ακούει τον επίσκοπο, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και από κει και πέρα, στα τρικάκια και στα διάφορα, απαντώ, όπως απάντησε και ο Πατριάρχης: Σκασίλα μας!»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.