ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Λάβρος κατά τοπικών παραγόντων ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσοστομος.

Δύο πίνακες, μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας ανήκουν πλέον στη συλλογή του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, μετά τη σημαντική δωρεά που έκανε ο γνωστός εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος.

Δείτε το βίντεο και τι δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

Θέλω να ευχαριστησω τον κο Μαρτίνο που ανταποκρίνεται σε λογικά αιτήματα που αφορούν τη Ζάκυνθο χωρίς να είναι από τη Ζάκυνθο ο άνθρωπος.

Τεράστιο το έργο του και μας συγκινεί.

Έχουμε ανάγκη αυτούς τους 2 πίνακες.

Οι σημερινοί επιφανείς έκλεισαν τα αυτιά τους αλλά η Εκκλησία θα συνεχίσει , δεν κοιτάει την πάρτη της και θα συνεχίσει είτε τους αρέσει είτε όχι.

«Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:15′ έγινε η παράδοση στο Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, των δύο αυθεντικών Αυτοπροσωπογραφιών του Νικ. Κουτούζη και του Νικ. Καντούνη, οι οποίες δωρήθηκαν από τον εκλεκτό και αξιότιμο κ. Θανάση Μαρτίνο, εφοπλιστή, Διοικητή του Αγίου Όρους και φιλότεχνο συλλέκτη.

Η γενναιόδωρη και σημαντική αυτή προσφορά έγινε χάρη στην παρέμβαση και την υπόδειξη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσοστόμου, γνώριμου και φίλου τού κ. Θ. Μαρτίνου, χορηγού επίσης φιλοζακυνθινού με συμβολή πολύτιμη για τα έργα στα Στροφάδια και όχι μόνο.

Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες όλων των μελών του, για το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός, που πλουτίζει τη συλλογή των πορτρέτων του και καλεί τα μέλη του Σωματείου, τους φιλότεχνους Ζακυνθινούς και τα ΜΜΕ να παραβρεθούν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός».

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.