«Τι θα έλεγαν αν δεν είχε βρεθεί εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα; Αν δεν κάναμε τα εμβόλια όταν ήμασταν παιδιά, καταλαβαίνω ότι θα ήταν κάτι ξένο. Όλες οι αρρώστιες, πανούκλα, φυματίωση, αντιμετωπίστηκαν με εμβόλια και με φάρμακα», τόνισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

«Τραγικές εικόνες, απαράδεκτο για μια πανδημία που υπάρχει να έχουν τέτοια αντίληψη», σχολίασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, σε σχέση με τις χθεσινές συγκεντρώσεις από αρνητές των εμβολίων για την πανδημία, που κρατούσαν σταυρούς, εκκλησιαστικές εικόνες και ελληνικές σημαίες.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

«Τι θα έλεγαν αν δεν είχε βρεθεί εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα; Αν δεν κάναμε τα εμβόλια όταν ήμασταν παιδιά, καταλαβαίνω ότι θα ήταν κάτι ξένο. Όλες οι αρρώστιες, πανούκλα, φυματίωση, αντιμετωπίστηκαν με εμβόλια και με φάρμακα», τόνισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και πρόσθεσε πως «αυτοί οι άνθρωποι είναι περίεργοι στην συμπεριφορά τους και αποτελούν εξαίρεση μέσα στην κοινωνία. Είναι δικαίωμα τους να μην σέβονται τον εαυτό τους αλλά δεν σέβονται και τους άλλους».

Εορτάστηκε στο Μοναστήρι της Σεκίτσας Αλβανίας η μνήμη του τοπικού μάρτυρα Τρύφωνα

Σε σχέση με τους διαδηλωτές που εμφανίστηκαν να φορούν ράσα ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, αν είχαν σχέση με την επίσημη εκκλησία. «Είναι μερικοί αυτοσχέδιοι που δεν έχουν σχέση με την επίσημη εκκλησία. Η επίσημη εκκλησία εκφράζεται από τις συνοδικές αποφάσεις και τους μητροπολίτες. Πάνε με τον εχθρό της Ελλάδας, είναι παλαβό αυτό που κάνουν. Σε μια Αττική με 3 εκατ., αυτοί οι παλαβοί είναι δικαιολογημένος αριθμός. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς».

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης εκφράζεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, χωρίς να εξαιρεί τους κληρικούς. «Είμαι 45 χρόνια δεσπότης, 60 χρόνια κληρικός, 4 χρόνια κλητήρας στα γραφεία της Μητροπόλεως. Φώναξα έναν διάκο μαζί με τον διάδοχό μου, τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν έκανε εμβόλιο. Του είπα, μέχρι να σκεφτείς να κάνεις εμβόλιο, να πας στο σπίτι σου, δεν έχεις δικαίωμα να έρχεσαι με τον κόσμο. Εάν υποχρεωθούν οι παππάδες να εμβολιαστούν θα είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους όσοι δεν εμβολιάζονται. Οι πιστοί επηρεάζονται από κάποιους παππάδες ή κάποιους παλαβούς. Θα έπρεπε οι μητροπολίτες να τους βάζουν σε αργία. Πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κάθε ένα που δεν είναι στο σπίτι του και για κάθε εργαζόμενο που είναι στο δημόσιο».

Την ίδια ώρα, αναφορικά με το αν πρέπει να μπαίνουν όλοι οι πιστοί, εμβολιασμένοι και μη, στους ναούς, εφόσον πρόκειται για εσωτερικούς χώρους, ο Μητροπολίτης Δωδώνης σημειώνει πως η Εκκλησία προσπαθεί να μην δημιουργεί διχασμό μέσα στο ποίμνιο, πρέπει να κάνει εξισορροπιστικές αποφάσεις, δεν μπορεί να το τραβήξει. Αυτός που θα μπορούσε να το τραβήξει είναι το κράτος και θα έπρεπε να το κάνει, όποιος μισθοδοτείται από το κράτος αν δεν εμβολιάζεται, δεν θα έχει μισθό. Σε όλους όσους μισθοδοτούνται από το κράτος θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό».

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)
 1. Hara 2 χρόνια πριν

  Τι τραγικό να έχουμε μητροπολίτες χωρίς αγάπη για τον συνάνθρωπο. Άρα συμφωνεί ότι είμαστε και “ψεκασμένοι”..κατα τον “πρωθυπουργό” αυτής της χώρας. Άνθρωποι χωρίς Χριστό

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Δημήτρης Γερονίκος 2 χρόνια πριν

  Μικρό μάθημα Εθνικής και Εκκλησιαστικής Ιστορίας ενόψει της αυριανής σύγκλισης της ΔΙΣ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κληρικών και την είσοδο στους Ι.Ν. μόνον ΠΡΑΣΙΝΩΝ

  Πριν 200 χρόνια κάποιοι ψεκασμένοι, τσαμπατζήδες, φτωχάλες, ρακένδυτοι, πεινασμένοι..
  .
  .
  αποφάσισαν ότι τα 400 χρόνια σκλαβιάς ήταν πάρα πολλά και ξεσηκώθηκαν για την λεφτεριά τους.

  Τα ψέκια της εποχής άρχισαν να κόβουν κώλους και τότε κλήθηκε η ηγεσία της εκκλησίας ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  Κάπως έτσι λοιπόν ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ υπέγραψε το πιο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ έγγραφό στην ιστορία της Χριστιανοσύνης, με το οποίο ΑΦΟΡΙΖΕ τους πρωτοστάτες και οποιονδήποτε συμμετείχε στη βοήθεια των επαναστατών.

  Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

  ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ αυτό ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.

  Και όχι μόνον αυτό.

  Ο χαμηλόβαθμος κλήρος ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΗΣΕ και οι φλογεροί λόγοι στις εκκλησίες ΠΗΡΑΝ ΕΚΤΑΣΗ ΛΑΙΛΑΠΑΣ. Υπερπολλαπλασιάσθηκαν οι επαναστατικοί λόγοι.

  Και δεν σταμάτησε εκεί ο κλήρος. Τα λόγια δεν αρκούσαν και έτσι οι παπάδες ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ και ξεχύθηκαν στα βουνά μαζί με τους κλέφτες και τους αρματωλούς.

  Ο Πατριάρχης και η ηγεσία της εκκλησίας είχε ήδη καταδικασθεί στη συνείδηση του λαού αλλά και του κλήρου.

  Του κλήρου που διώχθηκε και εκδιώχθηκε από τους μητροπολίτες. Και έτσι βγήκαν οι Αθανάσιοι Διάκοι και οι Παπαφλέσσες. Μπροστάρηδες στον Αγώνα.

  ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  Η ιστορία σε αυτή την χώρα είναι γραμμένη και αίμα. Ας είναι λοιπόν.

  ΥΓ Για λόγους ιστορικής συνέπειας εδώ να πούμε ότι ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ και οι 23 Αρχιερείς που υπέγραψαν τον “αφορισμό” εξαναγκάστηκαν και μάλιστα παρασκηνιακά βοήθησαν πολύ τον αγώνα με αποτέλεσμα ο Σουλτάνος να διατάξει τη σφαγή του Πατριάρχη και τη φυλάκιση των Αρχιερέων.

  ΥΓ 2 Την σημερινή ηγεσία της εκκλησίας πως θα την γράψουν τα βιβλία της ιστορίας του μέλλοντος;;;

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.