Ο Δωδώνης Χρυσόστομος είναι ένας από τους ιεράρχες που έχουν ισχυρή άποψη και την εκφράζουν ιδιαίτερα εύγλωττα. Ερωτηθείς για το θέμα του «Ναυαγίου» που δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Τουρισμού, αφού καταρχάς «τραγούδησε » το αγαπημένο της Αρλέτας «στο ναυάγιο καθόταν και τα έπινε με έναν Άγιο», υπογράμμισε με νόημα «Όποιος έχει μαχαίρι έχει και πεπόνι, εμείς πιστεύουμε ότι κάθε κυβέρνηση δεν σκέφτεται μόνο το παρόν και την ικανοποίηση κάποιων πεισματάρηδων , αλλά σκέπτεται και την εκκλησία που έχει διαρκή και αιώνια παρουσία.

Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, αλλά η Εκκλησία παραμένει και θα παραμείνει πάντοτε. Για αυτό και πολύ σοφά η κάθε Κυβέρνηση δε θέλει να έχει ευθεία ρήξη με την Εκκλησία».

O Ποιμενάρχης Δωδώνης, δε θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί για το φλέγον ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Όλα τα γεγονότα μας οδηγούν στο να υπακούμε στις αποφάσεις της Εκκλησίας, γιατί η ανυπακοή οδηγεί σε θάνατο».

Ερωτηθείς δε σχετικά με τους αντιεμβολιαστές ιερείς σημείωσε «Κοιτάξτε. Νομίζω ότι υπάρχει ο λόγος του Παύλου «τιμωρείτε τους ατάκτους να μη περαίρονται. Και όταν κάποιος επιμένει είναι λάθος του. Εμείς θα προσπαθήσουμε με την πειθώ και με την αγάπη, με την κατανόηση. Αν υποτεθεί ότι συνεχίσουν, όχι μόνο εκείνοι οι ίδιοι, αλλά και να παροτρύνουν και άλλους, τότε θα συμμορφωθούμε με τον Παύλο: «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.