«Δεν δέχομαι απειλές. Και αν δεχτώ είμαι έτοιμος να τις αντιμετωπίσω. Είμαι 83 χρονών και δεν λογάριασα ποτέ στη ζωή μου τίποτα. Δουλεύω από 12 χρονών και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποκύψω στους εκβιασμούς του οποιουδήποτε Χάρου και οποιουδήποτε Χάρη. Δεν θα κάνω τη χάρη του Χάρη για τον Χάρο»

«Αν ψηφιστεί το ν/σ θα χτυπάμε πένθιμα τις καμπάνες μέχρι να «πέσει» ο Θεοχάρης», τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος, όταν ρωτήθηκε για το νομοσχέδιο για την ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε.», του οποίου η διαβούλευση ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες.

Ο Μητροπολίτης, λάβρος κατά του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, υπενθύμισε πως κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, ως Βουλευτής έκανε επερώτηση υπέρ των συμφερόντων της PIMANA για να προχωρήσει η αγοραπωλησία στα ορεινά και τόνισε πως αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, εκτός από τα δικαστικά μέσα, τα οποία θα εξαντλήσει η Ι.Μ., οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα στο νησί μέχρι να «πέσει ο κ. Θεοχάρης».

Πιο αναλυτικά, δήλωσε: «Ο κ. Θεοχάρης έδωσε μια συνέντευξη σε τοπικό μέσο επικοινωνίας, χωρίς να δεχτεί την πρόταση που του έκανα να δώσουμε συνέντευξη. Δεν ξέρει τίποτα από τη Ζάκυνθο, τα πρόσωπα και τα πράγματα. Ξέρει μόνο ότι ως Βουλευτής του Ποταμιού έκανε μια παρέμβαση στην προηγούμενη κυβέρνηση, μια επερώτηση υπέρ των συμφερόντων της PIMANA. Κόπτεται ο κ. Χάρης για τον φίλο του τον Χάρο και ένας άλλος Χάρος του έφτιαξε το ν/σ για τη διαβούλευση. Παραβλέπουν ότι είναι περιοχή Natura, αναδασωτέα, αρχαιολογικός χώρος… Πού στηρίζεται το νομοσχέδιο του κ. Θεοχάρη που είναι συνέταιρος του Χάρου; Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να περάσει το ν/σ. Παλεύω από το 2014. Όταν μάθαμε ότι έγινε αυτή η παράνομη πώληση, πήγαμε στον Άρειο Πάγο. Αγωνιστήκαμε!

Στο δικαστήριο που έγινε στη Ζάκυνθο, το υπουργείο Οικονομικών, η Περιφέρεια και ο Δήμος έκαναν παρέμβαση υπέρ της Εκκλησίας. Ποιος είναι αυτός που θα τα αλλάξει τώρα; Εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, εκτός από τα δικαστικά μέσα, θα χτυπάμε τις καμπάνες πένθιμα μέχρι που να πέσει ο κ. Θεοχάρης. Και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγουμε.

Εμείς παλέψαμε με την PIMANA, που μας έκανε προτάσεις δωροδοκίας και δεν τις δεχτήκαμε. Μας έκανε απειλές, τις οποίες καταγγείλαμε στην Αστυνομία. Ήταν ένας Σύριος που είχε τέσσερις μήνες στην Ελλάδα. Του έδωσαν το τηλέφωνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Με απείλησαν. Δεν δέχομαι απειλές.

Και αν δεχτώ, είμαι έτοιμος να τις αντιμετωπίσω. Είμαι 83 χρονών και δεν λογάριασα ποτέ στη ζωή μου τίποτα. Δουλεύω από 12 χρονών και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποκύψω στους εκβιασμούς του οποιουδήποτε Χάρου και οποιουδήποτε Χάρη. Δεν θα κάνω τη χάρη του Χάρη για τον Χάρο».

Τα Στροφάδια

Στις 15 Ιουλίου αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος στα Στροφάδια για να ξεκινήσουν τα έργα στο λιμάνι. Ο Μητροπολίτης, σημείωσε: «Έχω την ελπίδα ότι εντός των ημερών θα ξεκινήσουν τα έργα για το λιμάνι.

Μου είχε υποσχεθεί η κ. Υπουργός ότι 15-20/7 θα εγκατασταθεί ο εργολάβος και πως θα έρθει και η ίδια. Θα επικοινωνήσω αυτές τις μέρες για να μάθουμε τι προοπτικές υπάρχουν.

Ελπίζω και εύχομαι να τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα που έχουμε χαράξει με την κ. Υπουργό, γιατί αλλιώς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια»

Η επίθεση στη Μονή Πετράκη και η εγκληματικότητα
Για την επίθεση που έγινε στη Μονή Πετράκη, κατά την οποία τραυματίστηκε – ευτυχώς πολύ ελαφρά – ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, κ. Διονύσιος, ο κ. Χρυσόστομος είπε:

«Οι κληρικοί δεν παύουμε να είμαστε άνθρωποι. Δεν δικαιολογείται σε έναν κληρικό αυτή η παραβατικότητα. Δεν μπορούμε όμως ούτε να την προλάβουμε, ούτε να την προβλέψουμε. Πέραν του γεγονότος ότι έχουμε τη δυνατότητα αν εκτραπεί, να τον τιμωρήσουμε ή να απαλλάξουμε την εκκλησία από την παρουσία του. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που αποπειράθηκε να κάνει είναι πέραν της λογικής. Δείχνει ότι ο άνθρωπος ήταν σε λάθος δρόμος.

Ήταν λάθος η επιλογή του να γίνει κληρικός, αφού είχε αυτού του είδους τις λογικές. Η εγκληματικότητα διαχέεται σε όλη την κοινωνία. Πώς θα μπορούσαμε εμείς να αποτελέσουμε εξαίρεση; Δυστυχώς έχει αυξηθεί. Όλα γίνονται για το χρήμα, όπως και το Ναυάγιο… Αλλά θα μείνουν ναυαγοί, εκείνοι που ασχολήθηκαν αρνητικά για το Ναυάγιο. Είναι στην ίδια κατηγορία των παρανόμων και εκβιαστών οι άνθρωποι που κόπτονται, γιατί είναι πολύ «λεπτό»… το ζήτημα…»

Ο Αθ. Μαρτίνος θα δωρίσει στο Μουσείο Σολωμού δύο πίνακες του Ν. Κουτούζη και του Ν. Καντούνη
Πριν λίγες εβδομάδες το Μουσείο Σολωμού είχε καλέσει τους συμπολίτες μας να συνδράμουν οικονομικά για να αποκτήσει δύο πίνακες του Ν. Κουτούζη και του Ν. Καντούνη οι οποίοι βγήκαν σε δημοπρασία.

Τελικά, με παρέμβαση του Μητροπολίτη Δωδώνης, τους αγόρασε ο γνωστός εφοπλιστής Αθ. Μαρτίνος και θα τους δωρίσει στο Μουσείο.

Ο κ. Χρυσόστομος, είπε για αυτή την ευχάριστη εξέλιξη: «Συναντήθηκα με το Δ.Σ. του Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, το οποίο με παρακάλεσε και παρενέβη στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος αγόρασε στη δημοπρασία τους δύο σπουδαίους πίνακες. Σε λίγες μέρες θα κοσμούν το Μουσείο. Πρόκειται για δύο έργα σπουδαία, τα οποία φρόντισε και τα αγόρασε ένας μη Ζακυνθινός.

Έχω την τιμή να γνωρίζομαι με τον κ. Μαρτίνο και επειδή ποτέ δεν τον «χρησιμοποίησα» για χρήματα για τον εαυτό μου, ανταποκρίνεται στις παρακλήσεις και παρεμβάσεις μου υπέρ των Ζακυνθινών για κάποια πράγματα που έχουν ανάγκη. Πού ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να αγοράσουν τους πίνακες, οι επιχειρηματίες, οι πολιτικοί, οι διάφοροι που ασχολούνται με το Ναυάγιο;;; Δεν τους ενδιαφέρει ο πολιτισμός, ούτε τίποτα, παρά μόνο το δικό τους προσωπικό συμφέρον».

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.