Ρουμανία: Πανδήμως, με μεγαλοπρέπεια και σε Πασχαλινό κλίμα γιορτάστηκε φέτος η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, στον δισυπόστατο Καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου και του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην πόλη Turnu-Severin της Ρουμανίας.

Το πρωί στον όρθρο προσήλθαν εν πομπή οι Αρχιερείς, από το Επισκοπείο στο ναό, προπορευομένων νέων με τοπικές φορεσιές, και ιερείς με τις εικόνες της Ανάστασης και του Αγ. Γεωργίου.

Προσκεκλημένοι του τοπικού επισκόπου Σεβερίνου και Στρεχαϊάνου κ.Νικοδήμου, δώδεκα Ρουμάνοι αρχιερείς έλαβαν μέρος στην λαμπρή πανήγυρη. Προεστώς της Θ. Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ.Θεοφάνης, με συλλειτουργούς:

τον Αρχιεπίσκοπο Κραϊόβας και Μητροπολίτη Ολτενίας κ. Ειρηναίο, τον Αρχιεπίσκοπο Τόμιδος και Κωνστάντζας κ. Θεοδόσιο, και τους Επισκόπους: Καρανσεμπές κ. Λουκιανό, (διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Κραϊόβας), τον επιχώριο κ.Νικόδημο, Αλεξανδρείας και Τελεορμάν κ. Γαλακτίωνα, Δακίας Φελίξ κ.Ιερώνυμο, τον κ.Σιλουανό των Ορθοδόξων Ρουμάνων στην Ουγγαρία, Μπιστριτεάνου κ. Βενέδικτο, Λουγκοζιάνου κ. Παΐσιο ( Βικάριος του Τιμισοάρας), Κρισάνου κ. Αιμιλιανό ( Βικάριος του Αράδου), και τον Χουνεδορεάνου κ. Γερόντιο ( Βικάριος του Ντέβας κ.Νέστωρος). Έλαβε μέρος πλήθος ιερέων και διακόνων, από διάφορα μέρη της χώρας. Έψαλε πολυμελής χορωδία ιεροψαλτών.

Στην Ευχαριστιακή λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος κ.Μάριος-Βασίλειος Σκρεσίου, λοιποί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, Στρατιωτικοί Διοικητές, Μοναστικές αδελφότητες, προσωπικότητες της πολιτιστικής και πνευματικής ζωής των Σεβήρων, και πλήθος ευλαβών προσκυνητών. Εντυπωσιακή η συμμετοχή νεολαίων με παραδοσιακές ενδυμασίες, σαν αποκόμματα βγαλμένες από τις τοιχογραφίες-αγιογραφίες του ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.