Για άλλη μία χρονιά, η εύφορη γη του Λεωνιδίου, έδωσε εξαιρετικής ποιότητας πατάτες, στα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας.

Η συγκομοιδή της πατάτας έγινε το πρωί της Πέμπτης, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο να δίνει το καλό παράδειγμα και να μπαίνει μπροστά στην εργασία αυτή, μαζί με άλλους κληρικούς και λαϊκούς.

Για τον Σεβασμιώτατο άλλωστε είναι η αγαπημένη του συνήθεια να ασχολείται με τη γη. Δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα, ανεβαίνοντας στο τρακτέρ και οργώνοντας τα χωράφια.
Σε κάθε ευκαιρία, παρακινεί όλους, μικρούς και μεγάλους να επιστρέψουν στη γη η οποία μπορεί να μας ταΐσει όλους!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πατάτες από τα κτήματα του Λεωνιδίου, θα διανεμηθούν στα ιδρύματα της Μητρόπολης, στα δύο Γηροκομεία (Τρίπολης και Λεωνιδίου), στο Ίδρυμα Τυφλών, στα Μοναστήρια και στο Οἱ Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ».

Επίσης, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι συγκεκριμένο κτήμα έχει επιφάνεια περίπου δεκαπέντε στρεμμάτων, ενώ καλλιεργείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παράγοντας καρπούς κάθε εποχή.

Εκεί ήταν και ο υπεύθυνος για το «Καλάθι του Πτωχού Αδελφού» π. Ιωάννης Σουρλίγγας ο οποίος είπε ότι μαζεύτηκαν οι ευλογημένοι καρποί της γης και ότι αυτό οφείλεται στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.