Χωρίς κόσμο και με μόνο 100 καλεσμένους, λόγω του κορωνοϊού πραγματοποιείται αυτή την ώρα η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και μεταδίδεται σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ.

Η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου

Χωρίς κόσμο και με μόνο 100 καλεσμένους, λόγω του κορωνοϊού πραγματοποιείται αυτή την ώρα η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και μεταδίδεται σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ.

Η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.

«Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό για το πολύτιμο δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων στην ανθρωπότητα», δήλωσε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, εξέφρασε ευχαριστίες για την τελετή που όπως είπε «διοργανώθηκε και διεξάγεται σε δύσκολες συνθήκες» λόγω κορωνοϊού. Επισήμανε μάλιστα ότι είναι το μοναδικό πλέον γεγονός που φέρνει την ανθρωπότητα σε ειρηνική συνύπαρξη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ιαπωνία «με τη γνωστή ιαπωνική αξιοπιστία, ανθρωποκεντρική ανάπτυξη και τεχνολογία κάνει εξαιρετική προετοιμασία για το 2020».

Προηγήθηκε η τελετή απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Ολυμπιακής Αξίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Tόμας Μπαχ.

H τελετή παράδοσηςτης Ολυμπιακής Φλόγας προγραμματίστηκε στις 19 Μαρτίου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε:

Να ματαιωθούν τα γεύματα και οι δεξιώσεις της ΕΟΕ που είχαν προγραμματιστεί στην Αρχαία Ολυμπία το διάστημα της Τελετής Αφής.

Να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των διαπιστεύσεων και να δοθούν μόνο οι απολύτως αναγκαίες.

Να διεξαχθεί η πρόβα της Τελετής Αφής στις 11 Μαρτίου χωρίς την παρουσία θεατών.

Να γίνει σύσταση στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και στις τοπικές αρχές να μειωθούν οι δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.