Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, εν μέσω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων – Στις 18:30 το απόγευμα το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στον Πανάγιο Τάφο, στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα συγκεντρώθηκαν από το πρωί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, για την Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Η φετινή συγκέντρωση είναι αρκετά μεγαλύτερη από πέρυσι, μετά και τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού στο Ισραήλ.

Η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός θεωρείται από τις ιερότερες τελετές που χαρακτηρίζουν την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα και συμβολίζει την Ανάσταση του Ιησού.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση, με στόχο να παραλάβει το Άγιο Φως. Η επιστροφή με το κυβερνητικό αεροσκάφος θα γίνει στις 18:30 το απόγευμα, οπότε και το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πέρυσι η Τελετή έγινε σε άδεια εκκλησία

Πέρυσι, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ιερουσαλήμ, η Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός έγινε μέσα σε μια σχεδόν άδεια εκκλησία.

«Η περσινή χρονιά, ήταν μια χρονιά λύπης» δήλωσε η Ροζαλίν Μανίς, μία πιστή από τη Γιάφα, ιστορική πόλη και αρχαίο λιμάνι της Παλαιστίνης στην ανατολική Μεσόγειο. Η ίδια, είναι μεταξύ των 400 πιστών που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία.

«Αυτή τη χρονιά είναι καλύτερα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές, καθώς πιστοί από ολόκληρο τον κόσμο δεν επισκέπτονται τη χώρα. Σήμερα, είμαστε μόνο εμείς, που ζούμε εντός της χώρας. Αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά» παρατήρησε η Μανίς.

Οι εορτασμοί επισκιάζονται από την τραγωδία στο βόρειο Ισραήλ

Ωστόσο, οι φετινοί εορτασμοί για το Πάσχα των Ορθοδόξων στην Ιερή Γη, στην οποία βρίσκονται τόποι προσκυνήματος για τους Χριστιανούς, τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους, επισκιάζονται από μία τραγωδία.

Το Ισραήλ πενθεί τον θάνατο 45 Εβραίων προσκυνητών που ποδοπατήθηκαν, όταν επικράτησαν συνθήκες πανικού τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης προς τη Μεγάλη Παρασκευή, στη διάρκεια της διοργάνωσης ενός θρησκευτικού φεστιβάλ στα βόρεια του Ισραήλ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.