ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ: Από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου χιλιάδες πιστοί κατακλύζουν τον Ναό της Αναστάσεως, για να παρακολουθήσουν την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

Στις 12.00 το μεσημέρι ο Ορθόδοξος Πατριάρχης των Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ’, συνοδεία Αρχιερέων και άλλων Κληρικών έφτασε στο Πατριαρχείο.

Στη συνέχεια εισήλθε στο Άγιο Βήμα του Καθολικού και οι ετερόδοξοι πήραν την άδεια για να λάβουν μέρος στην Τελετή.

Κατόπιν οι Αρχιερείς και Κληρικοί ντύθηκαν με άμφια και ο Πατριάρχης με την πλήρη Αρχιερατική στολή.

Μετά τη λιτανεία ο Πατριάρχης στάθηκε μπροστά στην είσοδο του Αγίου Κουβουκλίου, αφαίρεσε τα άμφια και ανέμεινε με το στοιχάρι, πετραχήλι και τη ζώνη.

Ακολούθησε έρευνα από τους ετερόδοξους για να βεβαιωθούν ότι πάνω του δε έχει κάτι, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει υπόνοια ή να κινήσει υποψία.

Όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα, οι φύλακες αφαίρεσαν τη σφραγίδα από την είσοδο και ο Πατριάρχης πέρασε μέσα στο ιερό Κουβούκλιο με δύο δεσμίδες σβηστά κεριά.

Καθ’ οδόν προς τα Ιεροσόλυμα είναι η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ώστε να παραλάβει το Άγιο Φως της Ανάστασης.

Η αντιπροσωπεία θα παραστεί στην Τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο και μετέπειτα θα μεταφέρει το Φως στην Ελλάδα.

Η ελληνική αποστολή θα επισκεφτεί επίσης το πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, όπου θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Θεόφιλο.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα αναμένεται στις 18:30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη στις 20:30 το βράδυ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.