Στο μαυσωλείο του Διστόμου, παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής, έγινε κατάθεση στεφάνου από τον επικεφαλής του κλιμακίου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Αντιπροσωπεία σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού επισκέφθηκε το μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας και προσκύνησε στο λόφο του μαυσωλείου τους 223 σφαγιασθέντες κατοίκους από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 10η Ιουνίου 1944.

Η επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, που προηγήθηκε, και το προσκύνημα στο μαυσωλείο, όπου βρίσκονται τα οστά των σφαγιασθέντων, έγινε τις προάλλες στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής, όπως έχει καθιερωθεί με υπουργική απόφαση εδώ και χρόνια και αφορά όλες τις Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και αξιωματικών των Μειζόνων Σχηματισμών της Στερεάς Ελλάδας.

Με αντίστοιχες αποφάσεις επισκέπτονται και ενημερώνονται για τα φρικτά εγκλήματα κατά αμάχων που έκαναν τα ναζιστικά στρατεύματα και οι σπουδαστές των Σχολών της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Επίσης ενημερώνονται για το διεθνή δικαστικό αγώνα για τη δικαίωση και αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων.

Στο μαυσωλείο, παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής, έγινε κατάθεση στεφάνου από τον επικεφαλής του κλιμακίου της Σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των σπουδαστών ήταν και Ναυτικός Δόκιμος (2ετής) που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη μαρτυρική κωμόπολη του Διστόμου.

Οι επισκέψεις από τις Στρατιωτικές Σχολές είχαν διακοπεί λόγω Covid-19, αλλά ήδη ξανάρχισαν, όπως και εκείνες σχολείων, συλλόγων κ.ά. φορέων, αλλά και μεμονωμένων επισκεπτών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.