Στο Καθολικό της παλαιφάτου και ιστορικής Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος, η οποία προ ετών εόρτασε 1.000 χρόνια αδιατάρακτης λειτουργικής ζωής και πνευματικής προσφοράς στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, τελέσθηκε απόψε Δισαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και συγχοροστατούντος του επιχωρίου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, τους οποίους υπεδέχθη με σεβασμό, αγάπη και εγκαρδιότητα η Ηγουμένη Μοναχή Κικιλία και η Αδελφότητα των Μοναζουσών.

Στον Εσπερινό, τους ύμνους του οποίου απέδωσαν μελωδικότατα οι Αδελφές της Μονής, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κ. Γεώργιος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί πιστοί, τηρούντες τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία, ομίλησε για την αρετή της φιλοξενίας, εξ αφορμής της φιλοξενίας που προσέφερε στον Προφήτη η χήρα στα Σάρεπτα, η οποία ανταμείφθηκε όχι μόνο με αφθονία υλικών αγαθών, αλλά και με την ανάσταση του παιδιού της.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπό το φως της αγιογραφικής και πατερικής διδασκαλίας η φιλοξενία πήρε μια ιδιαίτερη χροιά στην ἐν Χριστῷ εφαρμογή της και συνίσταται στην κένωση του εαυτού του και στην υποδοχή του «ξένου», μια ευκαιρία, για να φανερωθεί έμπρακτα στον Θεό η γνησιότητα της πίστης και της αγάπης που υπάρχει μέσα στην ανθρώπινη ύπαρξη.
Προέτρεψε δε τους πιστούς, όπως ο Χριστός «ξενίζει» στην αγκαλιά Του κάθε άνθρωπο, έτσι και εμείς να φιλοξενούμε στη ζωή και την καρδιά μας τον συνάνθρωπο και τον Ίδιο το Θεό!
Αύριο το πρωί, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή θα τελεσθεί ωσαύτως Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.