Τη σύναξη των αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων δυνάμεων εόρτασε την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας.

Το απόγευμα της παραμονής, στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό Νιάτων, τελέσθηκε Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, που ήταν προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Μετά την ευλόγηση των άρτων, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στο εκκλησίασμα, με επαινετικά λόγια, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών. Ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος παίρνοντας τον λόγο εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο για την ευγενική πρόσκληση. Παράλληλα μίλησε για την εμπνευσμένη προσωπικότητα του Σεβ. Ποιμενάρχη μας, ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί στήριγμα της Ιεραρχίας, του κλήρου και του λαού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εν συνεχεία απηύθυνε επίκαιρο λόγο πνευματικής οικοδομής στους ευσεβείς χριστιανούς αναφερόμενος στη συντριβή των δυνάμεων του Εωσφόρου και στον σημαίνοντα ρόλο του Αγγέλου Μιχαήλ, που έλαβε στη συνέχεια τον τίτλο του Αρχαγγέλου και ο οποίος συναντάται σε πολλά ακόμα σπουδαία περιστατικά της Καινής Διαθήκης. Επίσης ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των αγγέλων στη ζωή μας, ενώ ευχήθηκε να ζούμε πάντα υπό την προστασία τους.

Πριν την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τίμησε με επαίνους τον ιεροψάλτη κ. Παναγιώτη Ζώταλη, για την επί 80 έτη διακονία του στο αναλόγιο, όπως και τον έτερο ιεροψάλτη κ. Θεόδωρο Ζούτη για την επί 45 χρόνια διακονία του. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για τα δύο τιμώμενα πρόσωπα, που διακρίθηκαν σε δύο στάδια: της οικογένειας και της Εκκλησίας, ενώ τους ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή υγεία και μακροημέρευση.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, σε μία συμβολική κίνηση για τη συνέχεια της Εκκλησίας και την ‘’παραλαβή της σκυτάλης’’ από τη νέα γενιά ευσεβών χριστιανών, γνωστοποίησε ότι θα χειροθετηθεί Αναγνώστης ένας ευσεβής νέος της περιοχής, ο Παρασκευάς Γιάννου, που έχει το χάρισμα της φωνής. Την χειροθεσία τέλεσε τιμητικά ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Μετά τον Δισαρχιερατικό Εσπερινό, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, νέοι της περιοχής, ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης, πρόσφεραν ντόπια παραδοσιακά γλυκίσματα στους δύο Ιεράρχες, οι οποίοι τους ευχαρίστησαν θερμά και τους ευχήθηκαν υγεία και ευόδωση των στόχων τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.