Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, ιεράς νήσου Μήλου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατικής Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή των Αγίων Πάντων και των κεκοιμημένων στις πλησίον αυτού ιερές Κατακόμβες, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με την παρουσία, ως και εχθές, των Βουλευτών,των τα πρώτα φερόντων στην Περιφέρεια, στον Δήμο, στον Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας, στα Πατριωτικά Σωματεία και πολλών πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον εσωτερικό και τον αύλιο χώρο του Ναού, με τάξη, προσοχή και τήρηση των ισχυόντων μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ο οποίος στην πνευματικώτατη ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας των Αγίων στη ζωή της Εκκλησίας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά «..Τι να πρωτοθαυμάσουμε και τι να πρωτοϋμνήσουμε από τη ζωή των Αγίων; Την πίστη τους; Τον αγώνα τους; Τον ιδρώτα τους; Την αιμοβλυσία τους; Τη βιοτή τους; Το παράδειγμά τους;»
Προσέθεσε δε ότι « το Άγιο Πνεύμα, πάντοτε με την προσωπική μας συνέργεια, μας χαριτώνει και μας δίνει τη δυνατότητα να καταστούμε, και όσο ακόμα επί της γης ζούμε, «ουρανοπολίτες», και ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ παρέδωσε μεγάλες Δεσποτικές Εικόνες σε αντιπροσωπίες μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Μήλου, για ανάρτηση στις αίθουσές τους, τις οποίες προσέφερε η Ιερά Μητρόπολη, κατόπιν σχετικού αιτήματός τους, και απένειμε το μετάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στον επί δεκαετίες διακονούντα το Αναλόγιο του Ναού κ. Γεώργιο Λουκιανό, υιό του αείμνηστου Πρωτοπρεσβυτέρου και διατελέσαντος Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου Μιχάηλ Λουκιανού, ο οποίος το παρέλαβε εμφανώς συγκινημένος.
Ευχαρίστησε τέλος, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης για την συνευχητική και συλλειτουργική παρουσία του, τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Νεκτάριο Σώρρο, και τους συνεργάτες του, για την άψογη προετοιμασία των Εκδηλώσεων, το χορό των Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γ. Καμαριάρη, και τα Μέλη της Φιλοπρόοδου Αδελφότητας Τρυπητής, της Αδελφότητος των εν Αθήναις Μηλίων «Η Αγία Σοφία» και του Συνδέσμου «Οι Φίλοι των Κατακομβών», για την παραδοσιακή δοχή που χθες και σήμερα προσέφεραν, και ευχήθηκε σε όλους για την ημέρα και το αρξάμενο θέρος.
Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πλέει προς την Ερμούπολη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.