Στον περίλαμπρο και κατακεκοσμημένο με αγιογραφίες και υψηλής τέχνης ψηφιδωτά Ενοριακό Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού της πόλεως των Σερρών, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου και του, υπ' αυτού προς τούτο προσκληθέντος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος προέβη στην σε Πρεσβύτερο Χειροτονία Διακόνου, καταγομένου από την Ιταλία, ο οποίος προσήλθε από τον ΡΚαθολικισμό στην Ορθοδοξία.
Απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος του εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του και με λόγο θεολογικού, εκκλησιολογικού και κοινωνικού περιεχομένου τον προέτρεψε να έχει πάντοτε στραμμένη τη σκέψη του προς το Ιερό Θυσιαστήριο, επιβεβαιώνοντας την προτροπή του Αγίου Πολυκάρπου προς τους Επισκόπους και τους Πρεσβυτέρους , “να κρατά στα χέρια του τις ψυχές των Χριστιανών”!
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, την οποία παρηκολούθησαν οι Βουλευτές του Νομού της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και πλήθος πιστών, έλαβε χώρα η Τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Τις εκδηλώσεις επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄για την αποδοχή της προσκλήσεώς του και τη συλλειτουργική παρουσία του και ευχήθηκε σε όλους να τους σκεπάζει και να τους ευλογεί η Χάρη του Σταυρού, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση και απηύθυνε προς όλους τις εόρτιες ευχές του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον νεόφυτο Πρεσβύτερο ευχήθηκε ο Χριστώνυμος λαός, λαμβάνων εκ των χειρών του το αντίδωρο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.