Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος Καρπενησίου τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, και του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, και το ετήσιο Μνημοσφνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Καρπενησίου Νικολάου, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νικολάου Σουλιώτη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων του Καρπενησίου και πλήθους πιστού λαού, που είχε κατακλύσει το Ναό.Αξιοσημείωτη υπήρξε η συμμετοχή των νέων και των μικρών παιδιών. Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφερθείς στον σήμερα τιμώμενο Όσιο Μακάριο τον Αιγύπτιο και στα μηνύματα που στέλνει από την έρημο, στο σημερινό άνθρωπο, αλλά και στη συνάντηση του Χριστού με τους δέκα λεπρούς στην έρημο, επιμείνας ιδιαίτερα στην ευγνωμοσύνη του ενός εξ αυτών!

Τόνισε δε την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε να έχουμε προς τους γονείς, τους διδασκάλους και τους πνευματικούς μας πατέρες, όπως ακριβώς αυτή σήμερα εκφράζεται από τον Επίσκοπο και το λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου προς τον μακαριστό πρώτο Ποιμενάρχη της Νικόλαο, ο οποίος με το ήθος, τη φρόνηση, τη σύνεση, το δωρικό τρόπο ζωής και την προσφορά του προς την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και το λαό της, κατεκόσμησε την Ιεραρχία και την Εκκλησία.

Τέλος, ευχαρίστησε τον άξιο διάδοχό του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο για την υποδοχή του και την εν πλησμονή αγάπης φιλοξενία του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.