Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, χωρίς την προγραμματισμένη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών κ. Γεωργίου, ο οποίος παρέμεινε κοντά στο δοκιμαζόμενο από τις καταστροφικές πυρκαϊές ποίμνιό του, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, ο οποίος αναχώρησε από τη Σύρο λόγω έκτακτων λειτουργικών του υποχρεώσεων, τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως Δισαρχιερατικη Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Ερμουπολίτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, ο οποίος εμαθήτευσε τα ιερά Γράμματα στο ιερό Βήμα του Ναού, παρά τους αειμνήστους Αρχιμανδρίτες Γρηγόριο Μαραγκό και Τιμόθεο Δραγάση.

Στη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο, που αναμεταδόθηκαν απ’ ευθείας από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1», παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μηνάς Αληφραγκής, η εντεταλμένη επί θεμάτων Παιδείας Δημοτική Σύμβουλος και επί τιμή Λυκειάρχης κα Ειρήνη Δράκου, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων, ο κατά σάρκα αδελφός και οικογενείς του κεκοιμημένου Ιεράρχου, η Ευεργέτις της Ιεράς Μητροπόλεως κα Ευγενία Λύρα και πολλοί Σύριοι, τιμώντας τη μνήμη του συμπατριώτου τους Μητροπολίτου Κιλκισίου Εμμανουήλ.
Κατά το ιερό Μνημόσυνο στο οποίο συμμετείχαν και όλοι οι Ιερείς της Σύρου, ομίλησε κατ’ αρχάς ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος αναφέρθηκε στη θέση του Επισκόπου στην Εκκλησία, όπως αυτή έχει ορισθεί από τα αρχέγονα Χριστιανικά χρόνια, και στην προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιερέως Εμμανουήλ, καθώς και στους αγωνες του για τα δίκαια της Μακεδονίας και της ακριτικής του Ιεράς Μητροπόλεως.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, αφού επεσήμανε την όχι τυχαία σύμπτωση του σημερινού Μνημοσύνου με τα κατά σάρκα γενέθλια του αειμνήστου Ιεράρχη, ομίλησε για τους πολυχρόνιους πνευματικούς δεσμούς, που τους συνέδεαν, και για το σεβασμό του προς τον σήμερα εορταζόμενο Άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης, η μνήμη του οποίου για πρώτη φορά εορτάσθηκε στην Ερμούπολη και ιερά εικόνα του οποίου εξετέθη σε προσκύνηση από τους πιστούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.