Ομογένεια
Όπως μας πληροφορεί το Φως Φαναρίου

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 25 χρόνων από την ανέγερση του Ενοριακού Κέντρου Αννοβέρου το Σαββατοκύριακο 10 11 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων στους χώρους του αναφερομένου Ενοριακού Κέντρου. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε, επίσημα προσκεκλημμένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου το απόγευμα στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό Τριών Ιεραρχών τελέσθηκε Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέου, συμπροσευχομένου από του ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου. Μετά τον Εσπερινό στην αίθουσα εκδηλώσεων έγινε παρουσίαση του βιβλίου – „Εμείς στη Γερμανία“ Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος Λαμπαρδάκης

Το εν λόγω βιβλίο αποτελεί μεταπτυχιακή εργασία του αρχιμανδρίτη Γερασίμου Φραγκουλάκη, προϊσταμένου της ενορίας Αννοβέρου. Την παρουσίαση έκανε με την ιδιότητα του Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο οποίος ήταν και ο επιβλέπων Καθηγητής της εργασίας του π. Γερασίμου.

Παρόντες ήταν οι Θεοφιλέστατοι Βοηθοί Επίσκοποι της Ιεράς Μητροπόλεως μας Λεύκης κ. Ευμένιος και Αριανζού κ. Βαρθολομαίος, κληρικοί επίσης της Μητροπόλεως μας και άλλων εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών στην Γερμανία, ο Δήμαρχος Αννοβέρου

κ. Klaus Dieter Scholz, ο Ευαγγελικός Επίσκοπος κ.
Ralf Meister, η υπεύθυνη για την Οικουμενική Κίνηση της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής
Hildesheim
Δρ. κα Dagmar Stoltmannukas, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Γεώργιος Αρναούτης, ο Προξενικός Λιμενάρχης κ. Ιωάννης Ορφανός, επιστήμονες διαφόρων κλάδων, εκπαιδευτικοί, πρόεδροι των Ομογενειακών Φορέων της περιοχής Αννοβέρου και πλήθος λαού.

Μετά τους χαιρετισμούς των διαφόρων επισήμων το λόγο πήρε ο π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στον εορτασμό του Ιωβηλαίου των 25 χρόνων του Ενοριακού Κέντρου κάνοντας αναφορά στον μεγάλο απόντα αοίδιμο Μητροπολίτη Σύμης κυρό Χρυσόστομο, ο οποίος με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Προϊσταμένου της Ενορίας Αννοβέρου, ως Επίσκοπος Παμφίλου ήταν ο πρωτεργάτης της ανεγέρσεως του Ενοριακού Κέντρου.

Ταυτοχρόνως αποκάλυψε και την έκπληξη που είχε ετοιμαστεί για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο και αφορούσε στον εορτασμό των 80κοστών γενεθλίων του που ήταν τρεις μέρες πριν, στις 7 Φεβρουαρίου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας έκανε την παρουσίαση του βιβλίου του π. Γερασίμου και με λόγο θερμό και ζωηρό αναφέθηκε στην προσωπικότητα του εορταζομένου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Γερμανίας.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης υπήρξαν μουσικές παρεμβάσεις με έντεχνα ελληνικά μουσικά κομμάτια και προσωπικές διασκευές από τους διάσημους καλλιτέχνες του Μουσικού Πανεπιστημίου Αννοβέρου αδελφούς Μανόλη και Στέφανο Σταγάκη. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι φοιτήτριες Άννα

Μαρία Παναγιώτου και Ρούλα Πετρακάλια.

Στο τέλος κλήθηκε ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος προκειμένου να κόψει

το πρώτο κομμάτι της τούρτας των γενεθλίων του. Ο Σεβασμιώτατος βαθύτατα συγκινημένος αναφέρθηκε στην ιστορία ανοικοδόμησης του Ενοριακού Κέντρου όπως την έζησε ο ίδιος και κατέθεσε τις πολύτιμες σκέψεις που έκανε για τα γενέθλιά του ως νουθεσίες προς όλους, το δε πρώτο κομμάτι της τούρτας το αφιέρωσε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση την οποία είχαν προετοιμάσει κατά τρόπο άψογο τα μέλη της

Ορθόδοξης Διακονίας και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής με την πολύτιμη βοήθεια όλων των Ομογενειακών Οργανώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολή και η συνδρομή των Οργανώσεων της παροικίας μας ήταν ουσιαστική, πολύτιμη και καθοριστική. Μέλη όλων των Συλλόγων προσήλθαν την παραμονή για να ετοιμάσουν και να διακοσμήσουν με πολύ μεράκι την αίθουσα. Ανήμερα πάλι

της εκδήλωσης από τους ίδιους ήρθαν για να προετοιμάσουν τα κεράσματα για τον κόσμ.ο, ενώ νέοι και νέες ανάλαβαν το σερβίρισμα

Τιμητικά αναφέρουμε τα ονόματα των Φορέων της παροικίας μας που βοήθησαν στην διεκπεραίωση της εκδήλωσης. Πρόκειται για τους:

Ελληνική Κοινότητα Αννοβέρου και περιχώρων

Σύλλογος Ποντίων Αννοβέρου και περιχώρων

Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακιωτών Αννοβέρου και περιχώρων „Ο ΟΡΦΕΑΣ“
Αδελφότητα Ηπειρωτών Αννοβέρου και περιχώρων „ΠΙΝΔΟΣ“

Ένωση Ελλήνων Αννοβέρου και περιχώρων

Ελληνικός Σύλλογος Γονέων Αννοβέρου και Κάτω Σαξωνίας
. –

Σύλλογος Ελληνίδων Μητέρων και Γυναικών Αννοβέρου και Κάτω Σαξωνίας
. –

Αθλητικό Σωματείο „ΗΡΑΚΛΗΣ

ΕΛΛΑΣ“, το οποίο πρόσφερε και την υπερμεγέθη τούρτα (γύρω στις 300 μερίδες) των γενεθλίων.

Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Αννοβέρου.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το πρωί τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα. Τους απέδωσε με θαυμάσιο τρόπο, όπως και στον εσπερινό η χορωδία του ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Παναγιωτίδου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο κόσμος παρέμεινε στην αίθουσα και σε εορταστικό κλίμα είχε συναναστροφή μεταξύ του, αλλά και με τους Αρχιερείς μέχρι αργά το απόγευμα.

Αποχωρώντας η ικανοποίηση και η γιορτινή διάθεση ήταν έκδηλη σε όλους.

Δύο ξεχωριστά Ιωβηλαία είχαν γιορταστεί στην ενορία μας με μεγαλοπρέπεια και ιεοπρέπεια. Ο εορτασμός αυτός έδειξε για άλλη μια φορά τους αδιάρρηκτους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των μελών της Αγίας μας Εκκλησίας, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίος άλλωστε ο τίτλος του βιβλίου „Εμείς στη Γερμανία“.

Αυτός ο τίτλος αποτελεί μια φράση που συχνά χρησιμοποιεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Γερμανίας και Έξαρχος Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνος, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει πως ό,τι γίνεται είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων.

Διπλή Εορτή στο Αννόβερο της Γερμανίας Διπλή Εορτή στο Αννόβερο της Γερμανίας Διπλή Εορτή στο Αννόβερο της Γερμανίας Διπλή Εορτή στο Αννόβερο της Γερμανίας Διπλή Εορτή στο Αννόβερο της Γερμανίας Διπλή Εορτή στο Αννόβερο της Γερμανίας Διπλή Εορτή στο Αννόβερο της Γερμανίας Διπλή Εορτή στο Αννόβερο της Γερμανίας

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.