Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου. Ανοίγουμε φύλλα χοντρά (2 χιλιοστά περίπου) και τα κόβουμε λωρίδες πλατιές έως 15 πόντους μήκος και 4 – 5 φάρδος με το ειδικό ροδάκι. Όταν το λάδι κάψει καλά στην φριτέζα κάνουμε τα κομμάτια φιόγκους πιέζοντάς τα στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα, τόσα όσα να τηγανίζονται άνετα.

Υλικά:
6 αυγά
2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
2 φλυτζάνια του καφέ αλυσίβα2 φλυτζάνια του καφέ κονιάκ
Aλεύρι μαλακό ή φάριν απ (όσο πάρει ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη)
Λάδι, αλάτι
Για το σιρόπι:
2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
Κανέλλα ξύλο
Για το πασπάλισμα:
2/3 κούπας καρύδι τριμμένο
1/3 αμύγδαλο τριμμένο
Κανέλλα τριμμένη
Σουσάμι καβουρδισμένο και κοπανισμένο

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου. Ανοίγουμε φύλλα χοντρά (2 χιλιοστά περίπου) και τα κόβουμε λωρίδες πλατιές έως 15 πόντους μήκος και 4 – 5 φάρδος με το ειδικό ροδάκι. Όταν το λάδι κάψει καλά στην φριτέζα κάνουμε τα κομμάτια φιόγκους πιέζοντάς τα στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα, τόσα όσα να τηγανίζονται άνετα.

Εν τω μεταξύ έχουμε δίπλα ετοιμάσει το σιρόπι με το μέλι, την ζάχαρη, το νερό, την κανέλλα ξύλο και όταν βράσει το ξαφρίζουμε. Με μία τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε τις δίπλες και τις βάζουμε στην πιατέλα. Εκεί τις πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα αμύγδαλα που έχουμε ήδη αλέσει και ανακατέψει μαζί με το καβουρδισμένο σουσάμι και την κανέλλα σκόνη.

Σημειώσεις: Οι δίπλες μπορούν να γίνουν σε πολλά σχέδια, ανάλογα με την φαντασία μας. Η αλυσίδα γίνεται με καθαρή στάχτη. Βράζουμε όση θέλουμε για λίγο, την αφήνουμε να κατασταλάξει για 24 ώρες και παίρνουμε το νερό με προσοχή!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.