Κίνηση συμπαράστασης στους κληρικούς και στην Εκκλησία έκανε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Με αφορμή τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρει: «Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το εκκλησιαστικό ζήτημα της Ελλάδος, το οποίο έχει απασχολήσει έντονα την Εκκλησία της Κρήτης, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, σε έκτακτη Συνεδρίαση της, εξέτασε το σοβαρό αυτό ζήτημα της προτεινόμενης αναθεώρησης άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος από την Κυβέρνηση και δηλώνοντας την αντίθεσή της στα όσα προβλέπει η συγκεκριμένη συμφωνία.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, έχοντας ενημερωθεί για το εν λόγω ζήτημα από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης, δηλώνει την συμπαράστασή του στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, καλώντας τους συντάκτες της Συμφωνίας, να επανεξετάσουν σημαντικές πτυχές της πρότασης και που απαραιτήτως πρέπει να εξεταστούν απ’ όλους τους εκπροσώπους και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας.

Επιβάλλεται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να διατυπωθεί μία πρόταση, που θα είναι υλοποιήσιμη, χωρίς να δημιουργεί τριγμούς στους κόλπους της Εκκλησίας».

Επίσης το ΕΚΗ αναγνωρίζει «τον σημαντικό ρόλο των κληρικών της Κρήτης κυρίως στα χρόνια της κρίσης, που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα στο πλευρό των άπορων οικογενειών του νησιού και δηλώνει την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.