Στο Μαυροβούνιο συνεχίζονται οι ειρηνικές πορείες ενάντια στον νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή της χώρας, και σύμφωνα με τον οποίον ιστορικές μονές και άλλοι ναοί της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας θα περιέλθουν στον έλεγχο του κράτους.

O Μητρ. Αμφιλόχιος τόνισε χθες, ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει διάλογο με την κυβέρνηση της χώρας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του πρωθυπουργού Ντούσκο Μάρκοβιτς.
«Είμαστε έτοιμοι, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας και του Επισκοπικού Συμβουλίου στο Μαυροβούνιο, και σεβόμενοι το Σύνταγμα του Μαυροβουνίου, να σας συναντήσουμε με την ελπίδα ότι είστε ειλικρινά πεπεισμένοι να ξεκινήσετε μια ουσιαστική συζήτηση για να καταργήσετε τον νόμο», δήλωσε ο Μητροπολίτης.

Μάλιστα την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι πλέον μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στην οποία μετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα.

Αντίστοιχες πορείες έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις του Μαυροβουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας έχει ανακοινώσει ότι οι διαδηλώσεις ενάντια στον νόμο θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέρριψε αίτημα για αναστολή επιβολής του νόμου.

Στα τέλη του Ιανουαρίου κατατέθηκε αίτηση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας τη λήψη προσωρινών μέτρων που θα απαγόρευαν στις αρχές του Μαυροβουνίου την επιβολή του νόμου έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο του Μαυροβουνίου
Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου έχει ήδη ανακοινώσει την προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.