Η Απολλωνία θεωρείται τόπος ιερός, εντός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Και αυτό γιατί απολαμβάνει διαχρονικά την τιμή τα χώματά Της να είναι ευλογημένα από τους πόδες του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, που περπάτησαν κατά τη Β΄ Αποστολική του Περιοδεία τη Μακεδονία και τη Χαλκιδική. Για τούτο, με λαμπρές λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις τιμά τον Πρώτο μετά τον Ένα, τον Παύλο τον Ταρσέα και Ουρανοβάμονα.

Επίκεντρο της Πανηγύρεως είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Παύλου στη Νέα Απολλωνία, όπου και για φέτος, τη μεν παραμονή της εορτής κατά τον Εσπερινό προέστη των Ακολουθιών ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Ιερισσού Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών. Να σημειωθή ότι προ της Απολύσεως του Εσπερινού, λιτανευτικώς η περίπυστος εικόνα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου πέρασε από τους δρόμους της κωμόπολης επ’ ευλογία του Λαού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, των Ακολουθιών του Όρθρου και της επακολουθησάσης Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Αμφιλόχιο Χάιτα, τον έμπειρο Εφημέριο της Ενορίας Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Κυζιρίδη και αρκετούς Κληρικούς μας. Ο Λαός της Ενορίας τίμησε τον Μέγα Απόστολο με επικεφαλής τον τέως Υπουργό και Βουλευτή κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Ιορδανίδη, την Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠ κα Κική Τσουραλάκη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Βασίλειο Κυριάκου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Αθανάσιο Κυριάκου και Γεώργιο Τσολάκη και τους Τοπικούς Συμβούλους κ.κ. Αθανάσιο Παπαδάκη, Αθανάσιο Καλιαρίνη και κα Ελένη Κωστούδη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.