Εκτός προγραμματισμού συνεδριάζει την Τετάρτη 31 Μαρτίου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τις επόμενες ενέργειες αναφορικά με το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Μεταξύ αυτών είναι, φυσικά, και το άνοιγμα των σχολείων, και συγκεκριμένα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε, σήμερα, σε τηλεοπτική της εμφάνιση ότι προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία. Είχαμε συζήτηση την Παρασκευή με την επιτροπή, και παρουσιάσαμε ένα πλήρες σχέδιο για το άνοιγμα σε πρώτη φάση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή γυμνασίων και λυκείων. Ο στόχος είναι για την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή. Θα συνοδεύεται από το συμπληρωματικό μέτρο του self-testing για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι», δήλωσε στο Mega η Νίκη Κεραμέως.
«Το τεστ αυτό θα το παίρνουν οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία. Δικαιούται κάθε παιδί, όπως και κάθε ενήλικας, τέσσερα τεστ τον μήνα. Κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το self-test, με στόχο να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τα σχολεία μας. Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως μάσκες, διαλείμματα, αποστάσεις κλπ», επισήμανε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.