Με αναφορά στα λόγια του πρωθυπουργού επεσήμανε ότι σήμερα είμαστε σε θέση «να περπατήσουμε στη γέφυρα που μας περνάει από την άμυνα στην υγεία στην επίθεση προς την πρόοδο». Πρόσθεσε ότι «πολύτιμα όπλα μας θα είναι η εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε ανάμεσα σε πολίτες και Πολιτεία αλλά και ο βηματισμός της κοινωνίας με οδηγό  ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο» και έκανε αναφορά στο σχέδιο που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση για στήριξη της εργασίας, μείωση των φόρων και τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του Στέλιου Πέτσα
Τώρα είναι σαφές σε όλους ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Διαλέγουμε τον δρόμο που μας βγάζει με αλληλεγγύη, με υπευθυνότητα, με κοινωνική δικαιοσύνη από την κρίση. Στηρίζουμε την εργασία. Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας.

Η κριτική ότι δήθεν μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χτες η αντιπολίτευση, είναι επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη.
Τα ΚΔΙΠ ΑμΕΑ & ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ανοίγουν, υπό προϋποθέσεις, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Τα κονδύλια της ΕΕ (500 δισ.) είναι σημαντικό βήμα που αλλάζει την πολιτική Γερμανίας-Γαλλίας. Η Ελλάδα θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί αυτά τα χρήματα, ειδικά φέτος. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε εξειδίκευση των ποσών για Ελλάδα.

Ένα από τα μέτρα που πάντα σχεδιάζαμε ήταν η ελάφρυνση φορολογικών βαρών. Αν αποδώσει μέσα στο καλοκαίρι η μείωση ΦΠΑ, θα το αξιολογήσουμε και είναι στις προθέσεις μας η γενικότερη μείωση των φορολογικών βαρών.

Σε ερώτηση γιατί μείναμε σπίτι τόσο καιρό ενώ οι τουρίστες θα έρχονται χωρίς τεστ και καραντίνα ο κ.Πέτσας απάντησε: Τα μεγέθη [της πανδημίας] σε σύγκριση με άλλες χώρες δίνουν την απάντηση.

Για το αν θα ξανανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός, μετά την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής, την επόμενη Δευτέρα.
Τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου.

Για την αύξηση της ανεργίας που προβλέπει η έκθεση της Κομισιόν, προσδοκούμε με το σχέδιο που ανακοινώσαμε χτες, να έχουμε τη μικρότερη δυνατή.

Για ενδεχόμενο σχέδιο αναπλήρωσης των μισθολογικών απωλειών εργαζομένων: Δεν μεταβάλονται οι εργασιακές σχέσεις, δεν γίνονται απολύσεις, Οι όποιες απώλειες έχουν να κάνουν με το ότι δεν γίνονται νέες προσλήψεις.

Είναι νωρίς για να ξέρουμε πόσες επιχειρήσεις του τουρισμού θα λειτουργήσουν. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τις απώλειες που φοβόμασταν, αφού πριν από 2 μήνες όλοι θεωρούσαν την τουριστική σεζόν χαμένη.
Δεν υπάρχει καμία σκέψη στο μυαλό του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.