Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, 10.000 κρούσματα σε 5 μέρες, αυξήθηκαν οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι, αλλά και ο αριθμός κατάληψης των ΜΕΘ, ενώ υπάρχει και άσχημη αναλογία εισαγωγών κι εξιτηρίων. «Αν συνεχίζαμε με αυτό τον ρυθμό θα έπρεπε να υποδεχτούμε πάνω από 1. 000 συμπολίτες μας στα νοσοκομεία και οι 150 να οδηγηθούν σε ΜΕΘ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι λαμβάνονται νωρίτερα τα μέτρα, γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο.

Κλειστά θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεών του προς τον ελληνικό λαό.

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων.

Δέσμη τριών οικονομικών μέτρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεών του, κατά τη διάρκεια της οποίας κοινοποίησε την απόφασή του για την επιβολή καθολικού lockdown.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα τρία άμεσα μέτρα είναι τα εξής:

Μέτρο 1ο: Εργαζόμενοι που τελούν σε καθεστώς αναστολής για το μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση από το κράτος ύψους 800 ευρώ στις αρχές Δεκεμβρίου
Μέτρο 2ο: Επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν Σεπτέμβριο και Οκτώβριο
Μέτρο 3ο: Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους (υπολογίζονται σε περίπου 130.000).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.