ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Νέα δημοσκόπηση φέρνει στη δημοσιότητα το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE η οποία καταδεικνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι η πλειοψηφία του Ουκρανικού λαού συντάσσεται με την νέα Εκκλησία της Ουκρανίας και όχι με την Ορθόδοξη Εκκλησία που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Νέα δημοσκόπηση φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Σότσι του Κιέβου.

Η έρευνα αποτελεί ακτινογραφία της σημερινής κατάστασης στην Ουκρανία, αποκαλύπτοντας πως η πλειοψηφία στηρίζει την νέα Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Επιφάνιο και όχι το Πατριαρχείο Μόσχας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκοπήσεως, το 70.7 τοις εκατό των Ουκρανών προσδιορίζουν εαυτούς ως Ορθοδόξους εκ των οποίων το 43.9 τοις εκατό δηλώνει ότι εντάσσεται με την νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ενώ μονάχα το 15.2 τοις εκατό την Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σύμφωνα με την έρευνα υφίσταται ένα 38.4 τοις εκατό που αυτοπροσδιορίζεται ως Ορθόδοξο αλλά δεν ανήκει σε καμία από τις δυο Εκκλησίες.

Άλλα στοιχεία δείχνουν ότι το 6.9 τοις εκατό δηλώνουν Έλληνες Καθολικοί, το 1.2 Ρωμαιοκαθολικοί και ένα τοις εκατό Προτεστάντες και Ευαγγελιστές ενώ ελάχιστο είναι το ποσοστό των αγνωστικιστών.

Η δημοσκόπηση αυτή καταδεικνύει την ένταξη ακόμη περισσότερων ενοριών στην Εκκλησία της Ουκρανίας ενώ παρά το Ρωσικό σαμποτάζ, μέχρι χθες 200 ενορίες έχουν ήδη προσχωρήσει.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Chernihov and Nezhinsk δήλωσε χθες πως η Μόσχα θέλει να διατηρήσει έλεγχο στην Εκκλησία για να ελέγχει την Ουκρανία.

Τόνισε επίσης πως όσο ελέγχει η Μόσχα την Ουκρανία θα προσπαθεί να γίνει Τρίτη Ρώμη ενώ χωρίς την Εκκλησία της Ουκρανίας γίνεται μια ΄΄δεύτερη χορδή΄΄.

Η αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες, είναι πλέον μονόδρομος.

Συνέρχεται αύριο 4 Φεβρουαρίου η Ιερά Σύνοδος στην Εκκλησία της Ουκρανίας

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.