Στις επιπτώσεις που θα έχει ο κορωνοϊός στην οικονομία και την καθημερινότητα φαίνεται πως εστιάζουν πλέον οι Έλληνες, αφήνοντας πίσω τους το φόβο για την πανδημία του Covid-19.

Στις επιπτώσεις που θα έχει ο κορωνοϊός στην οικονομία και την καθημερινότητα φαίνεται πως εστιάζουν πλέον οι Έλληνες, αφήνοντας πίσω τους το φόβο για την πανδημία του Covid-19.

Αυτό αποτυπώνει η έρευνα της Palmos Analysis για το Speedy News, όπου οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα για τις ικανότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τα μέτρα περιορισμού που αποφάσισε η κυβέρνηση, ακόμα και για τις συνέπειες του κορωνοϊού στην κοινωνική ζωή.

Από τις απαντήσεις των πολιτών φαίνεται ότι έχει υποχωρήσει αισθητά ο φόβος για την υγεία και πως η αγωνία εστιάζεται πλέον στην μετά-κοροναϊού εποχή.

«Οι Έλληνες αισθάνονται ότι η επιδημία φεύγει, η οικονομική κρίση έρχεται. Φαίνεται ότι οι πολίτες θεωρούν, ότι την αντιμετωπίσαμε την πανδημία και έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τα οικονομικά τους την επόμενη μέρα» ανέφερε ο διευθυντής ερευνών της Palmos Analysis, Πασχάλης Τεμεκενίδης μιλώντας στο tvxs.gr.

Όπως τονίζει ο κ. Τεμεκενίδης, «ένα δεύτερο, συμπέρασμα αρκετά ανησυχητικό, είναι η επίδραση όλης αυτής της εμπειρίας στην κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων, οι οποίοι δηλώνουν στην πλειοψηφία τους ότι θα είναι διστακτικοί για καιρό ακόμα. Τέλος, η έρευνα δείχνει καθαρά, πως για τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, υπάρχει έφορο έδαφος, αφού 1 στους 3 πιστεύει ότι υπάρχουν φάρμακα και δεν βγαίνουν στην αγορά και 1 στους 8, ότι είναι πλαστή η επιδημία».

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση παίρνει πόντους μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο υπάρχει ακόμα ανησυχία στους πολίτες για τα ζητήματα της οικονομίας και της αντιμετώπισης μιας πιθανής νέας οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, η αντιπολίτευση επικροτείται για τους χαμηλούς τόνους της και επανασεισπειρώνει για πρώτη φορά μετά από μήνες τους ψηφοφόρους της.

Ένας στους τρεις Έλληνες, ποσοστό 30%, δηλώνει ότι αυτό που του λείπει περισσότερο την περίοδο του «Μένουμε Σπίτι» είναι η επίσκεψη στην Εκκλησία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Μαρίνα Γλύνη

Οι δημοσκοπήσεις ομίλησαν!
Και θα πουν και άλλα.
Στους διωγμούς η εκκλησία δυναμώνει, αυτό είναι νόμος!
Μήπως να αναθεωρήσετε αυτήν την στάση "Πόντιου Πιλάτου" που τηρείτε με πρόφαση την ευλαβική εφαρμογή των όρων υγιεινής και " το καλό μας";
Οι εκκλησίες θα ανοίξουν γιατί έτσι θέλει ο Παντοδύναμος Θεός!
Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο ρόλος σας όταν ο Θεός τις ανοίξει (τις εκκλησίες).
Ακούστε λίγο μητροπολίτη Μόρφου, ας μας ευλογήσει Θεός να αναδειχτούμε άξιοι από αυτή την δοκιμασία.
Ας έχουμε την ευλογία των άξιων μητροπολιτών: Μόρφου, Κέρκυρας, Λεμεσού, των πατέρων: Βολουδάκη Ευάγγελου, Γουρλή (Χίου), Σχοινά και τόσων άλλων απλών ιερέων άξιων λειτουργών που δακρύζοντάς διαφωνούν με τους Δεσποτάδες τους.
Διωγμένοι από τους ανθρώπους αλλά ολοκάθαροι στα μάτια του Θεού και του πιστού λαού του.

Μήπως να αναθεωρήσετε;
Τηρουμένων πάντα των όρων υγιεινής.

Χριστός Ανέστη!

Μαρίνα Γλύνη