Με μόνο αντίπαλο τον «Κανένα» ο Μητσοτάκης για τη θέση του πρωθυπουργού - Ακρίβεια, οικονομία και εγκληματικότητα τα μεγαλύτερα προβλήματα - Ναι στη μη κρατικά ΑΕΙ, όχι στις καταλήψεις - Κέρδη για την Ελληνική Λύση.

Μεγάλη διαφορά, που αγγίζει τις 20 μονάδες για τις ευρωεκλογές, εξασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών, σύμφωνα με μέτρηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει και νέα πτώση, ενώ η συγκυρία φαίνεται ότι ευνοεί την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία εμφανίζεται στην τέταρτη θέση για τις ευρωεκλογές, οριακά ψηλότερα από το ΚΚΕ.

Παρότι το προηγούμενο διάστημα η επικαιρότητα κυριαρχήθηκε από το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, πράγμα που είχε συνέπειες για τη ΝΔ, κανένα από τα κόμματα στα αριστερά της δεν εισπράττει κέρδη και το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να συγκεντρώνει στην εκτίμηση ψήφου ποσοστά μεγαλύτερα από εκείνα που είχε λάβει στις ευρωκάλπες του 2019.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν συμπεριλαμβάνεται στα προβλήματα που θεωρούνται σημαντικά από την κοινωνία – με τα τρία πρώτα να παραμένουν η ακρίβεια, η οικονομία και η εγκληματικότητα, ακολουθούμενα από την κατάσταση στη δημόσια Υγεία, την Παιδεία και την ανεργία.

Πάνω από ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν θεωρούν ικανοποιητικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους αγρότες – ωστόσο, η πλειοψηφία αντιτίθεται στο κλείσιμο των δρόμων.

Τα κόμματα και οι ευρωκάλπες

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν διαρροές ενόψει ευρωεκλογών – ενώ κόμματα όπως η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά δείχνουν να ευνοούνται από την παραδοσιακά «χαλαρή» ψήφο στην ευρωκάλπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνική Λύση ξεπερνά για πρώτη φορά το ΚΚΕ για την τέταρτη θέση, αλλά μόνον για τις ευρωεκλογές, καθώς στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών το κόμμα του Περισσού εμφανίζεται καθαρά τρίτο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.