Στο 36,2% με αναγωγή η ΝΔ στην κάλπη των ευρωεκλογών, στο 37,2% στις εθνικές - Πέρασε η Ελληνική Λύση το ΚΚΕ - Κέρδη για το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με απώλειες μετά το συνέδριο - H ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα, μεγάλη δυσαρέσκεια για τις τιμές στο ράφι - Δείτε την παρουσίαση της έρευνας

Άνοδο της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου κατέγραψε – πέρα από την συνεχιζόμενη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ – η μέτρηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εμφανίζεται μεν σε μονοψήφια ποσοστά, αλλά στην τρίτη θέση, οριακά πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη και οριακά πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε αποδρομή οι Σπαρτιάτες, μένουν εκτός Βουλής και Ευρωβουλής. Οριακά παίρνει το εισιτήριο για να γίνει κοινοβουλευτικό κόμμα η Νέα Αριστερά, ενώ πάνω από το 1% εμφανίζεται η «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Δείτε την παρουσίαση της έρευνας:

Συμφωνούν και με Τσίπρα και με Κασσελάκη οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

Στα ίδια ποσοστά με τον Ιανουάριο καταγράφεται η ΝΔ, ενώ κέρδη εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει νέες απώλειες στον απόηχο του επεισοδιακού συνεδρίου του, που έληξε με επικράτηση των συμμάχων του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 41,2% εκείνων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι την επόμενη μέρα το κόμμα θα είναι αποδυναμωμένο, ενώ μόλις το 32% προβλέπει ότι θα ενισχυθεί.

Είναι ενδιαφέρον ότι σε αντίθεση με την εικόνα που βγήκε από το συνέδριο, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν ως «εύστοχη» ή «μάλλον εύστοχη» την παρέμβαση Τσίπρα για νέα εκλογή προέδρου στο κόμμα, ωστόσο σε ποσοστό πάνω από 50% θεωρούν ότι ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να κριθεί από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Ιδιαίτερα χαμηλό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνούν με την αλλαγή ονόματος στο κόμμα, ωστόσο η πλειοψηφία – πάνω από 50% – επιλέγουν την κεντροαριστερά όταν ερωτώνται για την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος.

Μεγαλύτερα προβλήματα η ακρίβεια και η Υγεία

Η ακρίβεια και η Υγεία δηλώνονται από το εκλογικό σώμα ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ το 69,9% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα για την συγκράτηση των τιμών από όσα επιτρέπει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την περασμένη άνοιξη, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια έχει αυξηθεί κατά 12 μονάδες.

Παράλληλα, τρεις στους τέσσερις εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το αν η εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα ρίξει φως και θα αποδώσει ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.