Περίεργα δημοσιεύματα υποστηρίζουν σήμερα πως έχει ξεκινήσει έρευνα για τα οικονομικά της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κατόπιν πιέσεως από συγκεκριμένο δικηγόρο.

Μόνο τυχαία δεν δύναται κανείς να θεωρήσει σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων που μια μέρα πριν την ιστορική συνεδρίαση της Ιεραρχίας για το ζήτημα Εκκλησίας – Κράτους, αύριο 16 Νοεμβρίου, στρέφουν τα βέλη τους σε Μητροπολίτη γράφοντας πως διώκεται κιόλας για κακούργημα.

Ένα απόσπασμα από το δημοσίευμα της zougla.gr  το οποίο αναδημοσιεύεται και σε τοπικά μέσα της Αιτωλοακαρνανίας.

΄΄Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Εφετών Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέλιξη της έρευνας γύρω από τα οικονομικά πεπραγμένα της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου (ελέγχεται από τη Μητρόπολη), οι οποίες τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης για σωρεία οικονομικών παραβάσεων.

Ενώ από τον Φεβρουάριο του 2017 έχουν ασκηθεί βαριές κακουργηματικές διώξεις για απιστία και υπεξαίρεση-μαμούθ άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, με τον Συνοδικό μητροπολίτη Κοσμά να βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, η υπόθεση εντούτοις φαίνεται να μην προχωρά με τους προβλεπόμενους ρυθμούς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου των μηνυτών κ. Ανδρέα Τσώκου, ο οποίος αποτάθηκε στα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης ζητώντας την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Πράγματι, οι εκκλήσεις του εισακούστηκαν, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δίνει εντολή επίσπευσης των απαραίτητων ενεργειών και την Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Ελλάδας να ορίζει επίκουρο ανακριτή, προκειμένου η δυσώδης υπόθεση να διαλευκανθεί.΄΄

Το παραπάνω άρθρο είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

Αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαίος ο χρόνος δημοσίευσης και που αποσκοπεί.

 

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.