Ο μακαριστός Μητροπολίτης καταγόταν από την Κάτω Χρυσοβίτσα.

Αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο Δήμαρχος Θέρμου:

Αποκαλυπτήρια Προτομής και παρουσίαση αφιερωματικού τόμου προς Τιμήν του Α’ Μητροπολίτη Ελβετίας κυρού Δαμασκηνού Παπανδρέου εκ Κάτω Χρυσοβίτσας Δήμου Θέρμου.

Δεκαοχτώ Προσωπικότητες παγκόσμιου κύρους συναντήθηκαν την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 στο Θέρμο και μπορεί η πανδημία και τα δεδομένα να μην επέτρεψαν την φυσική τους παρουσία αλλά οι φωνές τους εκπεφρασμένες εντύπως αποθησαυρίστηκαν στον Αφιερωματικό Τόμο εις Μνήμη του Μακαριστού Δαμασκηνού Παπανδρέου Ά Μητροπολίτου Ελβετίας, ενός Μεγάλου Οικουμενικού Θεολόγου, ο οποίος μπορεί να μην είναι στη ζωή αλλά δια των έργων και της προσφοράς του παραμένει παρών στο σύγχρονο κόσμο, στην Ορθοδοξία.

Ενδεικτικά στο Έργο συμμετέχουν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Καθηγητής και πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Δρ. Δρ. Ιωσήφ Μπος, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ Παπανικολάου, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Δρ. Ιερόθεος Βλάχος, ο καθηγητής ΑΠΘ π. Χρήστος Φιλιώτης Βλαχάβας, η καθηγήτρια ΕΚΠΑ κ. Βασιλική Σταθοκώστα, ο καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, ο καθηγητής ΕΚΠΑ π. Αρίσταρχος Γκρέκας, ο καθηγητής ΑΠΘ κ. Στυλιανός Τσομπανίδης κ.α.

Το βιβλίο προλογίζει η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θέρμου σήμερα 24 Αυγούστου και ώρα 20:15, ενώ στην παρουσίαση του Τόμου είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να κάνουν η Ελλογιμωτατη καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Βασιλική Σταθοκώστα, ο επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ Πανοσιολογιώτατος π. Αρίσταρχος Γκρέκας και ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη κ. Δημήτριος Παπανδρέου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου για θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων κ Χάρης Καραπάνος , χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας και έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ κ Κοσμάς , παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευκαρπίας κκ Ιεροθέου και πολλών Ιερέων και πλήθους κόσμου.

Χαιρετισμό απέστειλε ο τ Ευρωπαίος Επίτροπος κ Δημήτρης Αβραμόπουλος , η επίτιμη Πρέσβυς κα Δανάη Κουμανάκου και ο Μητροπολίτης Ελβετίας κ κ Μάξιμος!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.