Ενόψει της επετείου της 11ης Ιουνίου 1821, ημέρα απελευθέρωσης του Αγρινίου από τον οθωμανικό ζυγό, ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου εισηγήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, να τιμηθεί ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ανακηρυσσόμενος επίτιμος Δημότης της πόλης. Μάλιστα θα του επιδοθεί και το κλειδί του Αγρινίου.

«Ενόψει της τοπικής εθνικής εορτής της 11ης Ιουνίου, επετείου της απελευθέρωσης του Αγρινίου από τον τουρκικό ζυγό, εισηγούμαι προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο εορτασμών αυτής της συμβολικής ημέρας, όπως λάβει απόφαση ανακήρυξης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου ως επίτιμου Δημότη Αγρινίου, προς ένδειξη βαθύτατης τιμής, σεβασμού και εκτίμησης εκ μέρους του συνόλου των δημοτών”, ανέφερε στην εισήγηση του ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, ο κ. Παπαναστασίου αποκάλυψε ότι η δημοτική αρχή δρομολογεί ενέργειες ώστε να τιμήσει την μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά. «Θα τιμήσουμε τον κυρό Κοσμά. Ο Δήμος Αγρινίου θα αναλάβει να φιλοτεχνηθεί προτομή του, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί έξω από την Μητρόπολη, τον προσεχή Ιανουάριο, στο μνημόσυνό του», ανέφερε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.