Έκκληση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε προ ολίγου μέσω της ΕΡΤ1 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος «να πάρει την ευθύνη στα χέρια του και να δώσει τη χρυσή τομή, ώστε να πάμε ενωμένοι όλοι να γιορτάσουμε Χριστούγεννα!».

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε πως πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει αυτό που γίνεται και σε άλλες χώρες, αναφέροντας δε το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας όρισε οι πιστοί στις εκκλησίες να είναι ανάλογα με τα τετραγωνικά τους.

«Ούτως ή άλλως οι πιστοί την Πρωτοχρονιά είναι ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν να αρχίσουν το νέο έτος στην εκκλησία με τον Χριστό. Αύριο θα συνεδριάσει η ΔΙΣ. Περιμένουμε όλοι την απόφασή της. Θα τηρήσουμε ό,τι πει η Ιερά Σύνοδος. Πριν από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όμως, ελπίζω σήμερα ο Πρωθυπουργός να πάρει την ευθύνη και να βρει την χρυσή τομή. Να πάμε ενωμένοι όλοι να γιορτάσουμε Χριστούγεννα. Να νιώσουμε τι σημαίνει Χριστούγεννα», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.