Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος στην TRT 21/09/2021.

Στην απογευματινή εκπομπή “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TRT, που προβλήθηκε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, ήταν καλεσμένος του δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε σε επίκαιρα ζητήματα, απαντώντας στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, από την πανδημία και τη διαχείρισή της, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τα ζητήματα που αντιμετώπισε με το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, έως και τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, της θέσης της Εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία σε 20 χρόνια από σήμερα, και άλλα ενδιαφέροντα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ.Πολύζο, για τη νέα τηλεοπτική σεζόν που ξεκίνησε, όπως είπε, παράλληλα με το εκκλησιαστικό έτος.

Ο θρησκευτικός φανατισμός επηρεάζει το μυαλό των ανθρώπων. Χάνεται η ταπείνωση και η εμμονή οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες.

Δεν γίνεται να αρνείσαι αυτά που λέει ο Οικ Πατριάρχης. Η αυθεντική μορφή του μοναχισμού έχει προβλήματα.

Ούτε θα χάσουμε τη λατρεία με τη μάσκα, η μειονότητα έχει πειστεί. Είμαι υπέρ της πειθούς και όχι υπέρ της υποχρεωτικότητος.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.