Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ: “Να δώσει ο Θεός, να τελειώσει ο πόλεμος, κι οι άνθρωποι να ζήσουνε αληθινά ελεύθερα όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο πάνω στη γη”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στο μήνυμα του για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ο λαός μας την έκανε δική του φράση, παρμένη απ’την υμνολογία της εορτής του Ευαγγελισμού. Γιατί είναι γιορτή χαράς! Ξεκινάει το σχέδιο του Θεού για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της αμαρτίας. Για μας ξεκινάει η μεγάλη χαρά της απελευθέρωσης της πατρίδας μας.

Η Παναγία μας, λέει το “Ναι” ελεύθερα στην πρόσκληση και πρόκληση για να γίνει ο Θεός, άνθρωπος, και αρχίζει το σχέδιο του Θεού για να επανέλθουμε εκεί που ανήκουμε. Απελευθερωμένοι από την αμαρτία, στον Παράδεισο, στην Κοινωνία της Αγάπης του Θεού μας. Ας μην αφήσουμε κανέναν να μας στερήσει αυτή τη χαρά της γιορτής. Ακόμα κι όσο αναλογιζόμαστε ότι κάποιοι αυτή την ώρα θυσιάζονται για τη δική τους ελευθερία, ας είναι η χαρά μας προσευχή, να δώσει ο Θεός, να τελειώσει ο πόλεμος, κι οι άνθρωποι να ζήσουνε αληθινά ελεύθερα όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο πάνω στη γη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.