Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ: Παρακολουθήστε το ολιγόλεπτο Χριστουγεννιάτικο “τηλεοπτικό” μήνυμα που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.Ιγνάτιος, για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων 2021.

“ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ! Οι καμπάνες χτυπάνε χαρμόσυνα και αν είναι η καταχνιά μεγάλη μέσα στις ψυχές μας τούτον τον καιρό, έρχεται το μυστήριο της γεννήσεως να μας φέρει τη χαρά.

Είναι χαρμόσυνο γεγονός ότι ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να ξανασυναντήσει ο άνθρωπος την Αγάπη, που είναι ο Θεός. Γιατί είναι η γέννα του Χριστού, το μυστήριο της Αγάπης. Ιδιαίτερα τούτη την εποχή που τόση καχυποψία έχει επικρατήσει ανάμεσά μας, έρχεται το μυστήριο αυτό -Η γέννηση του Χριστού- για να μας πει: Ελάτε! Ελάτε να με εμπιστευτείτε!

Ελάτε να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον! Ελάτε να εμπιστευτούμε τον Θεό! Τον ζωντανό και αληθινό. Για να ξαναφέρει στην καρδιά μας μία Ειρήνη, για να μας δώσει και πάλι την Ελπίδα της αληθινής ζωής, για να μας δείξει το δρόμο της ψυχικής ειρήνης αλλά και της ειρήνης ανάμεσα στους ανθρώπους. Είναι το μυστήριο αυτό, ένα μυστήριο της Ταπεινώσεως. Ναι!

Γιατί στη Βηθλεέμ όλα γίνονται ταπεινά, κι ο Χριστός μας καλεί ταπεινά να μέσα σε αυτή την παιδαγωγία της πανδημίας, κρατώντας την ενότητα. Γιατί είναι μυστήριο ενότητας η γέννηση του Χριστού. Ενώνει τον ουρανό με τη γη. Και ο Χριστός της Αγάπης, ενώνει τους ανθρώπους μεταξύ μας. Είναι τούτες οι ώρες που χρειαζόμαστε όσο ποτέ, να γιορτάσουμε αυτή την ενότητα. Την ενότητα του Χριστού, για να πάρουμε κουράγιο και δύναμη, να συνεχίσουμε την προσπάθεια να υψώσουμε το τείχος της ανοσίας, να δώσουμε την μαρτυρία της αλληλεγγύης, να κρατήσουμε την παρηγοριά στους πονεμένους. Να βρεθούμε μεταξύ μας με ασφάλεια. Να ζήσουμε αληθινά Χριστούγεννα στην φάτνη της ψυχής μας. Είναι και τούτα τα Χριστούγεννα μέσα σε ειδικές συνθήκες. Αλλά είναι Χριστούγεννα! Έτσι ας μην αφήσουμε τον πόνο να κυριαρχήσει… Μην αφήσουμε τη διχόνοια να κυριεύσει και να ζήσει ανάμεσά μας. Ας διώξουμε κάθε καχυποψία κι ας κρατήσουμε αυτόν τον Χριστό της Αγάπης και της Προσφοράς. Ας έρθουμε και εμείς σαν τους απλούς ταπεινούς βοσκούς της Βηθλεέμ να προσκυνήσουμε. Σαν τους σοφούς της Ανατολής να δεχτούμε τον Βασιλέα των ουρανών.

Ας έρθουμε κι εμείς με τη σιωπή του Ιωσήφ. Αλλά με το μυστήριο της Παναγίας μητέρας του κυρίου μας, να γιορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα. Έχουμε ανάγκη τη χαρά. Θέλουμε να βρούμε και πάλι την εμπιστοσύνη. Ας είναι η αγάπη το μυστήριο που θα ζήσουμε τούτα τα Χριστούγεννα. Ας είναι ο Χριστός, αυτός που θα παρηγορήσει που θα στηρίξει που θα δώσει κουράγιο και όλοι μαζί να γιορτάσουμε. Να γιορτάσουμε αληθινά και ουσιαστικά.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ!

Η Εκκλησία, μας περιμένει πάντοτε και ο Χριστός είναι εκεί! Για μας, για τον καθένα ξεχωριστά, για όλον τον κόσμο. Χρόνια πολλά κι ευλογημένα!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.